Blijf als zelfstandige niet met je pensioenvragen zitten

Jij bent natuurlijk dé expert in wat je elke dag doet. Maar bij je werk komt zoveel meer kijken. Je loon, werk-privébalans en het pensioen dat je als zelfstandige opbouwt – zit dat allemaal wel goed? Soms is het makkelijker om daarover te praten, of even te vergelijken. Heb je het gevoel dat je er met je vragen alleen voor staat? Dan brengt de expertise van NN en haar netwerk van makelaars raad.

Ontdek meer

Hoe goed ben jij bezig voor je pensioen?

Vandaag verandert de wereld om je heen in sneltempo. En van verlofdagen tot pensioenvragen: als zaakvoerder wil je met alles mee zijn. Niet vanzelfsprekend. Want als zelfstandige kan je zo’n dingen niet rustig met een collega checken. Daarom verzamelden wij voor jou al enkele antwoorden op veelgestelde pensioenvragen.

Hoeveel zal mijn pensioen als zelfstandige bedragen?

Wat is een Individuele Pensioentoezegging (IPT)?

Hoe spaar ik voor mijn pensioen als zelfstandige?

Het pensioen van morgen volgens NN

Nu we langer leven, is langer werken onvermijdelijk om de pensioenlasten te kunnen blijven dragen. Maar dat volstaat niet. Download gratis ons Pensioenmemorandum en ontdek onze maatregelen om het pensioensysteem toekomstklaar te maken. De uitgangspunten? Betaalbaarheid, billijkheid en flexibiliteit.

Download het memorandum

Onze pensioenoplossingen voor zelfstandigen

Pensioen voorbereiden is voor iedereen verschillend. Zelfs je eigen vragen over pensioen kunnen veranderen terwijl je leven verandert. Welk maximum of minimum spaar ik? Wanneer ga ik best met pensioen in België? Kan ik al een deel eerder opnemen? Lees meer of spring binnen bij een makelaar voor jouw persoonlijk antwoord.

Vind een makelaar vlakbij

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

VAPZ, de basis voor elke zelfstandige

Individuele Pensioentoezegging

IPT, voor zelfstandigen met een vennootschap

Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen

POZ, voor zelfstandigen zonder vennootschap

Groepsverzekering

De oplossing bij verschillende bedrijfsleiders