Jouw unieke leven verdient een persoonlijke aanpak. Daarom helpen we je graag een onafhankelijke makelaar te vinden in jouw buurt.

Een ongeval of ziekte treft niet enkel jezelf en je familie, maar ook je bedrijf. Want wie neemt de zaken over als jij of een vennoot uitvalt? En hoe zorg je dat je familie niks tekortkomt als de inkomsten plots slinken of wegvallen? We bieden je oplossingen om het voortbestaan van je zaak en het welzijn van je gezin te verzekeren.

Bedrijfsleidersverzekering en gewaarborgd inkomen: wat is het verschil?

Kort samengevat: een bedrijfsleidersverzekering stelt de omzet van het bedrijf veilig, een verzekering gewaarborgd inkomen garandeert het loon van de bestuurder. Stel dat je door ziekte of ongeval voor langere tijd buiten strijd bent, dan verzekert de eerste tot 80% van je omzet. Het gewaarborgd inkomen zorgt in dat geval dat je loon op peil blijft. Check trouwens ook onze oplossing om je te verzekeren tegen het plots wegvallen van een vennoot.

gewin bedrijfleider
business continuity Professional

Is de bedrijfsleidersverzekering een noodzakelijke aanvulling?

Het gewaarborgd inkomen vangt je inkomstenverlies bij arbeidsongeschiktheid op. Maar veel zelfstandigen keren zichzelf een beperkt loon uit omdat de fiscale tarieven in de vennootschapsbelasting lager liggen dan in de personenbelasting. Bovendien betaalt het bedrijf heel wat kosten. Loopt de omzet terug door je afwezigheid, dan daalt dus ook je inkomen. De bedrijfsleidersverzekering verzekert je omzet en beschermt de stabiliteit van je zaak.

Bescherm ook het zeggenschap over de vennootschap

Als medevennoot van je bedrijf weet je hoe belangrijk stabiliteit is. Als een vennoot overlijdt, erven de nabestaanden van die vennoot de aandelen en bijbehorende zeggenschap. Dat is niet altijd een ideaal scenario. Als vennoten kunnen jullie zich hierop voorbereiden, met respect voor alle partijen.  

Omni Care Biz

De NN-oplossingen voor de continuïteit van je bedrijf

De bedrijfsleidersverzekering: bescherm de stabiliteit van je zaak  

Val jij of een andere sleutelfiguur plots weg door arbeidsongeschiktheid of overlijden? Dan blijven de financiële gevolgen beperkt: de omzet worden gedekt. 

Een vennoot valt weg? Wij verzekeren het voortbestaan van je zaak.

Als een vennoot overlijdt, gaan de aandelen en zeggenschap over op de erfgenamen. Wil je discussies en vervelende (financiële) verrassingen vermijden?

Ziekte, ongeval of overlijden? Bespaar je de financiële gevolgen.

Niemand is immuun voor ziekte of ongevallen. Maar voor zelfstandigen is de impact vaak extra groot. Gelukkig kunnen we de financiële gevolgen voor je familie beperken.

Vind een makelaar in je buurt

find a broker pane

Meer info over een overlijdensverzekering?
Andere vraag? Vind hier een onafhankelijke makelaar in jouw buurt.

Vind een makelaar