Jouw unieke leven verdient een persoonlijke aanpak. Daarom helpen we je graag een onafhankelijke makelaar te vinden in jouw buurt.

Geen financiële gemoedsrust zonder een financieel plan. Want pas als je een duidelijk zicht hebt op je budget vandaag en morgen, kan je de juiste strategie uittekenen om je reserves aan te vullen. Maar niet iedereen is een geboren belegger, dus hoe begin je daaraan? En welke oplossingen bestaan er nog zoal?

Vermogensopbouw start met een financieel plan

Zoals zo vaak geldt ook hier: een goede planning is het halve werk. Breng dus eerst al je inkomsten en uitgaven in kaart, zodat je weet hoeveel er beschikbaar is om te sparen of beleggen. Vervolgens bepaal je welke plannen je wil realiseren, en hoeveel je daarvoor (extra) nodig zal hebben. Met onze budgetplanner maken we deze eerste stap extra makkelijk voor je.

father son future

De levensverzekering: flexibel sparen op lange termijn

Een levensverzekering is lang niet altijd hetzelfde als een overlijdensverzekering. Vandaag is het steeds meer een fiscaal interessante en flexibele manier om te sparen. Want je kiest zelf hoeveel en hoe vaak je stort, binnen de voorziene minima en maxima. Bovendien zijn de stortingen tot een bepaald bedrag aftrekbaar. De gespaarde som komt beschikbaar op de eindvervaldag.

Wil jij een kei worden in sparen en beleggen?

Spaarboekjes brengen nog amper iets op, en door de inflatie en stijgende prijzen verlies je zelfs geld. Dus liever een spaarformule die wel rendeert, zoals een levensverzekering? Of ga je beleggen in aandelen, (staats)obligaties of fondsen? Natuurlijk kan je ook investeren in vastgoed. Maar voor alles geldt: hou rekening met de risico’s, de fiscale gevolgen … en laat je goed adviseren.

Invest pilar page

Zal je rondkomen met je wettelijk zelfstandigenpensioen?

Het antwoord is eenvoudig: neen. Want het pensioen dat je van de overheid krijgt, ligt (een stuk) lager dan je huidige inkomen. Dat volstaat dus niet om je levensstijl te behouden. Maar hoe groot is de kloof in jouw geval? Stel jezelf eerst de vraag hoeveel je wettelijk pensioen bedraagt en hoeveel je denkt nodig te hebben. Dan pas kan de voorbereiding starten ... op jouw persoonlijke manier!

De NN-oplossingen voor sparen en beleggen

Levensverzekering tak 23: beleggen in kwaliteitsfondsen

Wil je investeren volgens jouw profiel en kiezen uit kwaliteitsfondsen? Met een levensverzekering tak 23 beleg je flexibel op jouw ritme, met potentieel een hoog rendement.

Pensioensparen in tak 23: fiscaal voordelig sparen

Met pensioensparen in Tak 23 sla je twee vliegen in één klap: je bouwt een mooie aanvulling op je pensioen op, en geniet mogelijk een fiscaal voordeel.

Fiscaal langetermijnsparen: meer sparen met fiscaal voordeel

Met deze formule kan je een aanzienlijk bedrag sparen en geniet je mogelijk een fiscaal voordeel. Zeker het overwegen waard, bijvoorbeeld als je hypothecaire lening wegvalt.

Zelfstandige? Ontdek onze specifieke pensioenoplossingen

Als zelfstandige kies je uit tal van aangepaste formules om een aanvullend pensioen op te bouwen: VAPZ, IPT, POZ … We gidsen je door de mogelijkheden.

Vind een makelaar in je buurt

find a broker pane

Meer info over een overlijdensverzekering?
Andere vraag? Vind hier een onafhankelijke makelaar in jouw buurt.

Vind een makelaar