Hoe langer we leven, hoe langer we kunnen genieten van ons pensioen. Klinkt logisch, maar zo zitten we natuurlijk sneller door onze financiële reserves. Dat noemt men het ‘langer-leven-risico’. Dus hoe zorg jij voor een extra inkomen na je pensioen? Meer kapitaal of een levenslange rente?

Hoe stoom jij je klaar voor een lang en gelukkig pensioen?

We worden er constant aan herinnerd dat je moet sparen voor je pensioen. Terecht, want het ‘risico’ bestaat dat we extra lang van ons pensioen gaan genieten. Maar terwijl je appeltje voor de dorst slinkt, stijgen de kosten. Door de inflatie, omdat je hulp nodig hebt of gewoon meer tijd hebt om ervan te genieten. Onderneem dus nu al concrete stappen … of maak een financieel plan.

live long and happy prive
maandelijks inkomen pension mensuelle

Hoe zorg je voor een extra maandinkomen na je pensioen?

Tussen je laatste loon en pensioen gaapt meestal een serieuze kloof. Om die te dichten kan je een pensioenkapitaal opbouwen, dat eenmalig word uitgekeerd. Maar dan blijft de kans dat je kapitaal sneller dan verwacht is opgesoupeerd. Een slim alternatief: zorg voor een levenslang extra inkomen per maand. Met een gegarandeerde rente die alleen maar kan stijgen. Wat denk je?

Slimme manieren om te kunnen rentenieren

Om te vermijden dat je spaargeld opgeraakt, kan je zorgen dat het permanent wordt aangevuld. Met een (lijf)rente. Het principe? Je belegt een bedrag en ontvangt gedurende de looptijd een maandelijkse rente. Er bestaan verschillende formules: een tijdelijke lijfrente, een levenslange of een ‘levenslange lijfrente van de nieuwe generatie’. Denk goed na voor je een keuze maakt.

rentenieren

De NN-oplossingen voor een inkomen na je pensioen

NN Strategy Vrij Sparen in Tak 23 (niet-fiscaal)

Levensverzekering tak 23: beleggen in kwaliteitsfondsen

Wil je investeren volgens jouw profiel en kiezen uit sterke fondsen? Met een levensverzekering tak 23 beleg je flexibel op jouw ritme, met potentieel een hoog rendement.

Ontdek

NN Lifelong Income

Een gegarandeerde rente, je leven lang?

Je belegt je opgebouwde kapitaal in een verzekeringsfonds en ontvangt levenslang een rente. Kies zelf je investering … en ontdek je maandelijkse rente die nooit kan dalen.

Ontdek

Vind een makelaar in je buurt

find a broker pane

Meer info over een overlijdensverzekering?
Andere vraag? Vind hier een onafhankelijke makelaar in jouw buurt.

Vind een makelaar