Voordelig investeren in vastgoed: combineer een IPT met een bulletkrediet

bbm_168666726_201.jpg

Je bent zelfstandige, hebt een vennootschap en wil een vakantiehuis kopen? Of je overweegt een grondige verbouwing van je gezinswoning? Weet dan dat je over een zeer interessante financieringsoptie beschikt: de combinatie van een bulletkrediet met een individuele pensioentoezegging (IPT).

De voordelen van een IPT zijn bekend: je vennootschap betaalt de premies voor jouw aanvullend pensioen en jezelf bent de begunstigde. Handig is ook dat je, om vastgoed te bouwen, kopen of verbouwen, een voorschot kunt opvragen op de reserve van je IPT. Maar er is nog een interessant alternatief: als je een bulletkrediet onderschrijft en dit combineert met je IPT, kun je je vastgoedproject erg voordelig financieren.

Hoe werkt zoiets?

Je sluit een bulletkrediet af voor de bouw, aankoop of verbouwing van een woning. Daarnaast heb je een IPT.

Het kapitaal van dat krediet betaal je op de eindvervaldag in één keer terug via je IPT. In tussentijd betaal je privé enkel intresten op het ontleende kapitaal. Je vennootschap stort regelmatig premies in je IPT.

iptbullet201809nl.png

Wat zijn de voordelen?

  • Je kunt zowel voor je krediet als voor je IPT bij een verzekeraar terecht en hoeft dus niet bij de bank langs te gaan.
  • Doordat je privé enkel intresten betaalt, is dit een zeer voordelige financieringsvorm.
  • Jouw vennootschap kan de premies voor je IPT aftrekken als beroepskost (mits naleving van de 80%-regel).
  • Binnen jouw IPT geniet je een gewaarborgd rendement (tak 21).
  • Normaliter krijg je het kapitaal van je IPT pas uitgekeerd op je wettelijke pensioendatum. Via deze oplossing kun je er vroeger van genieten.
  • Deze mogelijkheid geldt voor vastgoed binnen de Europese Economische Ruimte, dus ook voor je vakantiehuis in Frankrijk, Spanje of Italië.

Nadelen?

  • Als je kiest voor een IPT in tak 23 is er een zeker beleggingsrisico. Dat kun je evenwel beperken door bijvoorbeeld regelmatig kleinere premies te storten.

Ook voor keymedewerkers?

Deze constructie is in principe ook mogelijk voor key-personeelsleden met een IPT.


Meer weten over de IPT met een bulletkrediet.