Kan ik een schuldsaldoverzekering opzeggen?

Ja, dat kan. Een schuldsaldoverzekering is een soort levensverzekering en die kan je opzeggen. Wel moet je met bepaalde aandachtspunten rekening houden …

bbm_gettyimages-874867586.jpg
In dit artikel

  Zinvol?

  Zo stelt zich de vraag of het zinvol is. Wanneer je het op een bepaald moment niet langer nodig acht om verzekerd te zijn via een schuldsaldoverzekering, dan kan je de polis stopzetten. Maar wat als jij of jouw partner kort nadien overlijden? Verzekerd ben je dan niet meer en de leninglast blijft … Financiële zorgen loeren dan om de hoek.

  Automatisch

  Soms wordt je schuldsaldoverzekering automatisch stopgezet. Denk aan het scenario waarbij je jouw woonkrediet herfinanciert bij een andere kredietverstrekker. Je sluit in dat geval een nieuwe lening en hebt dan ook opnieuw de vrije keuze van schuldsaldoverzekering.

  Voordelen kwijt

  Wanneer je jouw schuldsaldoverzekering wil opzeggen omdat je bij een andere financiële instelling een goedkopere schuldsaldoverzekering wil onderschrijven, dan moet je wel even opletten. De kans bestaat dat je, als je jouw schuldsaldoverzekering bij dezelfde instelling afgesloten hebt als je lening, bepaalde voordelen kreeg onder de vorm van kortingen op de rentevoet van je krediet. Beslis je om je schuldsaldoverzekering bij een andere instelling onder te brengen, dan kan je bepaalde van die voordelen verliezen.

  Terugbetaling premie?

  Ook moet je bekijken of je, als je gekozen hebt voor een eenmalige premie, wel recht hebt op terugbetaling van het resterende gedeelte van jouw schuldsaldoverzekeringspremie. Als dat niet kan, dan scheelt dit een slok op de borrel.

  Meer weten? 

  Je verzekeringsmakelaar staat je bij. Ontdek hier wat de schuldsaldoverzekering van NN voor jou kan betekenen.

  Meer weten over sparen en beleggen?

  Deel dit artikel