Schuldsaldoverzekering bij ziekte of invaliditeit, hoe zit dat nu?

Als je een hypotheeklening afsluit, neem je best ook een schuldsaldoverzekering. Die zorgt ervoor dat je nabestaanden financieel beschermd worden als je plots zou overlijden. De verzekeringsmaatschappij neemt dan immers (een gedeelte van) de resterende leninglast over. Maar wat als je arbeidsongeschikt wordt door een ziekte of ongeval?

bbm_gettyimages-590303125_super.jpg
In dit artikel

  Een plots overlijden zorgt niet alleen voor heel wat emotioneel leed, maar kan ook leiden tot de nodige financiële problemen. Er valt immers een inkomen weg, terwijl de kosten grotendeels dezelfde blijven. Denk bijvoorbeeld aan de maandlasten van de lening.

  Een schuldsaldoverzekering is dan ook essentieel als je een woonkrediet onderschrijft. Je kiest zelf welk percentage van de lening je verzekert. Dat percentage van de maandlast valt weg als de verzekerde plots overlijdt.

  Concreet sluit je dus best een schuldsaldoverzekering af voor elk van beide partners en voor een aanzienlijk percentage. Je kan perfect beide partners voor 100% verzekeren. In dat geval valt de lening volledig weg als één van beide overlijdt.

  Wat met je schuldsaldoverzekering bij arbeidsongeschiktheid?

  De kans bestaat natuurlijk dat jij of je partner arbeidsongeschikt worden door een zware ziekte of ongeval. In dat geval is er geen sprake van een overlijden, maar is werken toch geen optie. Ook dan zijn financiële beslommeringen niet ver weg: de inkomsten vallen sterk terug en op je schuldsaldoverzekering hoef je niet meteen te rekenen (het gaat immers niet om een overlijden).

  En toch … is het perfect mogelijk om bij een schuldsaldoverzekering een aantal aanvullende waarborgen te onderschrijven. Daarvoor betaal je dan wel een extra premie, maar je geniet wel een belangrijke bijkomende dekking. Over welke extra waarborgen gaat het?

  • Een waarborg Premievrijstelling: als je arbeidsongeschikt wordt door een ziekte of ongeval, dan neemt de verzekeraar de resterende premies voor je schuldsaldoverzekering voor zijn rekening. Je moet de premies dus niet langer zelf betalen, maar blijft wel verzekerd.
  • Een rente bij arbeidsongeschiktheid door een ziekte of ongeval: die compenseert voor een stuk je inkomensverlies.
  • Een dekking tegen kankerCancer Care van NN geeft je bijvoorbeeld recht op een uitkering als de diagnose ‘kanker’ wordt vastgesteld. Je kan niet enkel jezelf verzekeren, maar ook je partner en meerderjarige kinderen.

  Voor meer informatie neem je best contact op met een verzekeringsmakelaar. Hij zal samen met jou de mogelijkheden overlopen en je een oplossing voorstellen.


  Ontdek alles over de schuldsaldoverzekering bij NN.

  Lees ook

   

  NN Insurance Belgium nv, verlener van hypothecair krediet toegelaten door de FSMA, en verzekeringsmaatschappij, toegelaten door de NBB onder het nummer 2550 voor de takken 1a, 2, 21, 22, 23, 25, 26. Maatschappelijke zetel: Fonsnylaan 38, B-1060 Brussel - RPR Brussel - Btw BE 0890.270.057 - BIC: BBRUBEBB - IBAN :BE28 3100 7627 4220.

  Meer weten over successie?

  Deel dit artikel