4 Belgen op 5 verwachten nieuwe financiële crisis … maar maken zich daar weinig zorgen over

Een studie van NN, uitgevoerd door onderzoeksbureau Indiville bij iets meer dan 2.000 Belgen, toont aan dat maar liefst 83% van onze landgenoten een nieuwe financiële crisis verwacht. Verontrustende cijfers … maar enigszins verrassend maken de Belgen zich niet teveel zorgen over hun persoonlijke financiële situatie. Meer nog, sinds de invoering van de lockdown daalde die bezorgdheid nog, wellicht dankzij de steunmaatregelen die de overheid lanceerde.

blog_fin_happy_nl.png
In dit artikel

  We mogen evenwel niet vergeten dat de exacte economische impact van het coronavirus nog niet gekend is. De Economic Risk Management Group (ERMG) voorspelt dat de bedrijvigheid van de Belgische ondernemingen in 2020 met 33% zal afnemen ten gevolge van Covid-19. Dit zal ongetwijfeld leiden tot een aantal herstructureringen en faillissementen, met banenverlies tot gevolg. Gekoppeld aan het feit dat de steunmaatregelen vanwege de overheid beperkt zijn in de tijd, is het belangrijk voor zowel bedrijven als particulieren om hierop te anticiperen.

  Hoe pak je dat aan als particulier? We geven je alvast enkele tips:

  • Laat een persoonlijk financieel plan opstellen door een specialist, zoals een verzekeringsmakelaar.
  • Leg een financiële buffer aan voor onverwachte uitgaven.
  • Sluit verzekeringen af die je gezin beschermen tegen de financiële gevolgen van jobverlies of een plots overlijden.
  • Wil je beleggen? Benut dan alle mogelijke fiscale voordelen. Het is vaak ook erg interessant om je investering te spreiden, bijvoorbeeld via maandelijkse stortingen. Zo hoef je geen schrik te hebben dat je het verkeerde instapmoment kiest om te beleggen.
  • Denk tijdig na over een fiscaalvriendelijke overdracht van je vermogen.

   

  Wil je meer weten? Lees dan hier het volledige persdossier van NN.

  Deel dit artikel