Lang(er) maar ook gelukkig leven

De afgelopen jaren onderzochten we met de UGent wat ons gelukkig maakt en hoe we samen kunnen werken aan een gelukkig leven. Nu gaan we als beschermingsexpert nog een stapje verder en willen we nagaan of we klaar zijn voor een lang(er) en gelukkig leven.

langer gelukkiger
In dit artikel

  Lang(er) en gelukkig leven

  Als levensverzekeraar hebben we één maatschappelijk doel voor ogen: de Belgen gelukkiger maken. Sinds 2018 onderzoeken we met de UGent en professor Lieven Annemans wat ons gelukkig maakt en hoe we samen kunnen werken aan een gelukkig leven. In 2020 en 2021 gaan we een stapje verder.

  In een maatschappij waarin we met z’n allen langer leven, willen we nagaan wat er nu net nodig is om dat langer leven ook op een gelukkige manier te kunnen invullen.

  Langer leven heeft pas nut als het ook gelukkig kan

  Het is een feit dat we in België alsmaar langer leven, en dat heeft enkel nut als we het ook op een gelukkige manier kunnen doen. Dankzij de evoluties in de wetenschap en de gezondheidszorg, kunnen we in de meeste gevallen ook langer actief blijven, maar er zijn nog een heleboel andere maatschappelijke elementen die geluk binnen een langer leven mee bepalen. Denk maar aan educatie, je dagelijkse activiteit zoals werk of pensioen, je sociale relaties, enzovoort. We moeten elk domein opnieuw onder de loep nemen en nagaan of het voorbereid is op een maatschappij waarin we langer leven.” – Professor Dr. Lieven Annemans.

  Zijn we vandaag al klaar voor een lang(er) & gelukkig leven?

  Als we aandachtig onze huidige samenleving analyseren, zien we dat er nog werk aan de winkel is: het aantal burn-outs stijgt, de hoge absenteïsmegraad baart zorgen, de kosten van onze gezondheidszorg zijn moeilijk beheersbaar, de uitdagingen op de arbeidsmarkt voor 50-plusser zijn reëel. En omdat er meer ouderen zijn, worden onze pensioenen onbetaalbaar, maar tegelijkertijd willen we niet langer werken. Het lijkt een bijzonder complexe vicieuze cirkel.

  Je voorbereiding op een lang(er) leven start nu. Geef je mening!

  Met een groots burgeronderzoek willen we nagaan in welke mate jij als individu al klaar bent voor een lang en gelukkig leven en hoe onze maatschappij jou daar optimaal zou kunnen in ondersteunen

  Wij geloven dat we ons vandaag al constructief moeten aanpassen zodat we allemaal kunnen genieten van de voordelen van een lange en gelukkige levensduur morgen.

  Weet jij al hoe jij je wil klaarstomen op een lang en gelukkig leven, of wil je er mee over nadenken? Geef dan je mening via het onderzoek

   
  Deel dit artikel