De magie van de flexibele werkplek

De flexibele werkplek? Iedereen zou er wel willen werken. Biedt deze magische hot spot dan enkel voordelen?

In dit artikel

  Winst
  Als u mensen in dienst heeft die deeltijds werken, hoeft u op zich niet voor iedereen een eigen bureau te voorzien. Is er voldoende ruimte? Dat is voldoende, zo blijven er niet elke dag vijf 'vaste' bureaus leeg. Hierdoor worden kosten en kantoorruimte bespaard. Voor grote bedrijven zouden 'aanschuifbureaus' bovendien meer winst kunnen betekenen. Medewerkers die flexwerken zijn meer tevreden en daardoor productiever. Gevolg? Betere (financiële) resultaten.

  Overal online
  Laptop op de clean desk of thuis aan het bureau, en werken maar! Flexwerken betekent ook dat er overal gewerkt kan worden. Met de geschikte software kan iedereen overal inloggen en aan de slag. Dat betekent inderdaad dat de ICT-dienst goed moet draaien en alle mogelijkheden biedt.

  Minder persoonlijk versus betere communicatie
  Elke dag ergens anders zitten, het maakt de werkplek misschien ook net iets minder persoonlijk. Bovendien is er minder privacy en kunnen medewerkers last hebben van lawaai. Waar zet u zich om te telefoneren? Aan de andere kant communiceert u misschien wel sneller met collega's?

  Trendsetters gaan voor een boomgaard
  In het nieuwe hoofdkwartier van Apple, het Spaceship Headquarters, gaan ze nog een stap verder. De trendsetters ontwierpen een ware boomgaard voor de werknemers om wat te kunnen nadenken en rond te wandelen. In de kantoorgebouwen kunnen medewerkers op de muren tekenen, staan er Legotafels en is er een kapsalon. Beter werken met een nieuwe coupe? Wie zal het zeggen?

  Werkplek in het station
  Maar ook dichter bij huis wordt er innovatief omgesprongen met werkplekken. Tegenwoordig wordt volop ingezet op werkplekken in of aan een station. Onder meer Leuven, Brussel en Luik hebben de dag van vandaag een Regus Express Center. In deze flexibele werkplek in het treinstation kunt u plaatsnemen in de businesslounge, vergaderzalen gebruiken, co-worken en een kantoorruimte huren. Overal is snel draadloos internet beschikbaar en in de lounge is de koffie gratis. Waar kunnen we u vinden morgen?

  Deel dit artikel