Zelfstandigen kunnen bij NN beroep doen op preventieve Wellbeing Services

Sinds 5 september biedt NN een preventieve service aan zelfstandigen die een Scala verzekeringscontract onderschrijven waarin een invaliditeitsrente is voorzien en dit  ter ondersteuning van hun mentale welzijn. Uit onderzoek blijkt immers dat, gezien de context van uitzonderlijk hoge inflatie en loodzware energiefacturen, de mentale gezondheid van zelfstandigen zwaar onder druk staat. Omdat gezondheid -zowel fysiek als mentaal- cruciaal is voor het voortbestaan van een zaak, wil NN haar zelfstandige klanten én hun gezin graag ondersteunen met de  NN Wellbeing Services.  Zij kunnen onder andere beroep doen op virtuele en face-to-face counselling, een individueel mindfulness programma, life coaching sessies, en een traject dat zich specifiek richt op het voorkomen van burn-out.

NN Wellbeing
In dit artikel

  Preventieve psychologische bijstand voor zelfstandige én gezin

  De NN Wellbeing Services , dat is preventieve begeleiding en coaching op maat van de verzekerde. In de service zit onder andere een programma voor emotionele gezondheid, waarin zelfstandigen via life-coaches, psychologen work-life consultants leren grenzen stellen, hun work-life balance verbeteren en ontspanningsstrategieën toepassen. Stress en mentale onrust treffen niet alleen de zelfstandige en zijn of haar zaak, maar hebben ook een invloed op het mentale welzijn van diens gezin. Daarom kunnen ook gezinsleden gebruik maken van de NN Wellbeing Services als daar behoefte aan is. De dienst is volledig preventief, wat wil zeggen je niet moet wachten tot je arbeidsongeschikt bent om van de service gebruik te maken. Dat is een unicum binnen de sector, en daarmee loopt NN vooruit op andere verzekeraars.

  Beroep doen op de NN Wellbeing Services is eenvoudig. Workplace Options organiseert de gepaste begeleiding voor elke zelfstandige verzekerde, op maat van diens noden en wensen. De verzekeringsmakelaar moet dus op geen enkel moment tussenkomen, anonimiteit is daardoor 100% verzekerd. De verzekerde en zijn gezinsleden kunnen Workplace Options contacteren via telefoon, app,  website of mail, en dat 24/7.

  Mentale druk op zelfstandigen blijft toenemen

  Met deze dienst wil NN het belang van het sensibiliseren en activeren rond het preventief zorg dragen voor eenieders mentaal welzijn onderstrepen. Uit de meest recente cijfers van het RIZIV bleek namelijk nog dat depressies en langdurige burn-outs bij zelfstandigen met 50,93% is gestegen over vier jaar tijd. Burn-out en depressie vertegenwoordigen bij de zelfstandigen 17,32% van de gevallen in langdurige arbeidsongeschiktheid. De druk op de zorg en sociale zekerheid neemt dus onophoudelijk toe, en op deze manier hoopt NN haar steentje bij te dragen.

  Maak vandaag nog werk van je mentaal welzijn en ontdek alle diensten en voorwaarden op www.nn.be/nl/wellbeingservices .

   

   

   

  Deel dit artikel