Tips & Tricks - Hoe je thuis fit blijft!

Ook al zitten we thuis, blijven bewegen is belangrijk! En nochtans doen we het waarschijnlijk niet genoeg: zo vallen de fietsritjes naar het station en de wandeling naar het koffieautomaat ertussenuit. NN telt onder haar medewerkers vele verschillende talenten! Zo heeft onze Nederlandse collega Susanne Visser-Viola een uiterst interessante hobby: naast haar ‘day-job’ geeft ze ook ZUMBA les in een fitness! Die is voorlopig gesloten, maar om de mensen toch te blijven motiveren, delen ze de ’20 minuten lessen’ digitaal, zodat je ook van thuis uit perfect de les kan volgen. Schuif die zetel dus maar al opzij!

Zumba
In dit artikel

  Wat is Zumba nu juist?

  Zumba is afkomstig uit Zuid-Amerika, en is het best te omschrijven als een dansfitness, die hand-in-hand gaat met de swingende tonen van de Latina-muziek. De combinatie van lichaamsbewegingen en dans zorgen ervoor dat je toffe inspanningen levert die zeer dynamisch, leuk en vooral effectief zijn!

  Waar is Zumba goed voor?

  Het korte antwoord is: ALLES. Maar dat lichten we toch graag even toe! De intensiteit, diversiteit en coördinatie van de oefeningen zorgen ervoor dat je je uithoudingsvermogen en dus je conditie stevig aanpakt. Dankzij een goede conditie verbeter je de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop. Bovendien versterk je hierdoor ook je hart! En ook je andere spieren worden met deze sport stevig onder handen genomen!  Ze worden belast, waardoor ze er sterker en flexibeler door worden! Samen goed voor de (nodigde) vetverbranding! Een totale workout zeg maar. Eenmaal de sessie is afgelopen, voel je je goed in je vel en zet je ontspannen de dag verder!

  Is Zumba voor iedereen?

  Ook hier is het eenvoudige antwoord: JA! Zumba kan door iedereen gedaan worden. Wel is het belangrijk dat je, net zoals bij andere sporten, je eigen ritme volgt en luistert naar je lichaam! En als je thuis jonge kinderen of tieners die zich vervelen hebt rondlopen: zet ze dan maar snel voor het Zumba scherm. Samen bewegen met de familie kan in deze tijden ook voor de nodige hilariteit zorgen.

  Wat heb je nodig?

  Absoluut niet veel! Een flesje water of sportdrankje om gehydrateerd te blijven, een handdoek voor het zweet en je sportschoenen! Liefst geen hardloopschoenen, want deze zijn niet bevorderend om voorwaartse bewegingen uit te voeren.

  Tot slot: zet je speakers aan laat het filmpje afspelen.

  Veel plezier en hou het fit!


  Onze (toekomstige) werknemers zijn one of a kind. Heb jij ook meerdere talenten, en wil je deel uitmaken van een bedrijf waarin je deze ten allen tijde kan inzetten? Kijk dan snel hier, waar jouw talent een verschil kan maken!


  Deel dit artikel