4 redenen om een overlijdensverzekering af te sluiten

ma13492.jpg

Een overlijdensverzekering is een uiterst interessant product, en dat om meerdere redenen. Wij zetten alvast 4 keiharde voordelen van een overlijdensverzekering op een rijtje.

1. ZORG VOOR JE NABESTAANDEN

Je trouwt, krijgt kinderen, … Als je overlijdt, blijft je partner met slechts één inkomen achter, terwijl de vaste kosten grotendeels dezelfde blijven. Via een overlijdensverzekering bescherm je je nabestaanden tegen financiële zorgen. 

Heb je een groepsverzekering via je werkgever? Check dan of die een overlijdenswaarborg bevat en hoe zwaar die weegt? Is de dekking beperkt, sluit dan zelf een aparte, bijkomende overlijdensverzekering.

2. BESCHERM DE AANKOOP VAN JE WONING

Stel: je bouwt of koopt samen met je echtgenote een huis en je overlijdt plots. Wat met de aflossingen van het woonkrediet, als er plots maar één kostwinner meer overblijft? In dergelijk geval kan je veel problemen vermijden met een schuldsaldoverzekering. Dat is immers ook een vorm van een overlijdensverzekering, die ervoor zorgt dat (een deel van) het nog terug te betalen saldo van het woonkrediet door de verzekeraar afgelost wordt. Een schuldsaldoverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel vaak gevraagd door de kredietinstelling. Aangewezen is ze zeker. Je doet er ook goed aan om op het hoofd van elke partner 100% van het ontleende kapitaal te verzekeren. Zo is bij een overlijden van één van beide partners de lening meteen volledig betaald.

3. BEN JE ZELFSTANDIGE? BESCHERM DAN JE ZAAK

Oefen je een zelfstandige activiteit uit, dan is de kans reëel dat je hiervoor kredieten afgesloten hebt. Bescherm je nabestaanden tegen de financiële gevolgen ingeval jij zou overlijden. Want zij blijven immers achter met de schulden. Heb je een vennootschap, dan kan die de premies betalen en aftrekken als beroepskost.

Werk je met meerdere vennoten samen binnen hetzelfde bedrijf, dan kan je via een overlijdensverzekering de continuïteit van de onderneming verzekeren. Lees hier hoe.

4. DRAAG JE VERMOGEN PROBLEEMLOOS OVER

Bij het ondertekenen van een overlijdingsverzekering duid je een begunstigde aan. Dankzij een uitgekiende keuze van de begunstigden (en een correcte omschrijving ervan in de begunstigingsclausules) kan je je vermogen op een fiscaal voordelige manier naar de volgende generatie overdragen. Het is aangewezen om je hierbij te laten adviseren door een specialist, zoals een verzekeringsmakelaar, advocaat of notaris.


Lees hier alles over de oplossingen van NN.