4 redenen om een overlijdensverzekering af te sluiten

Een overlijdensverzekering is om verschillende redenen uiterst interessant. Wij zetten alvast 4 keiharde voordelen van een overlijdensverzekering voor jou op een rijtje.

ma13492.jpg
In dit artikel

  1. Zorg voor je nabestaanden

  Je trouwt, krijgt kinderen, … Het plaatje lijkt perfect, maar weet dat het noodlot ongemeen hard kan toeslaan. Als jijbijvoorbeeld plots overlijdt, blijft je partner met slechts één inkomen achter, terwijl de vaste kosten grotendeels dezelfde blijven. Via een overlijdensverzekering kunnen partners elkaar beschermen tegen financiële zorgen door een overlijden. Gelet op het feit dat we met zijn allen langer leven, wil je toch ook dat je partner geen financiële beslommeringen kent, niet?

  Heb je een groepsverzekering via je werkgever? Check dan zeker of die een overlijdenswaarborg bevat en hoe zwaar die weegt? Is de dekking beperkt, sluit dan zelf een aparte, bijkomende overlijdensverzekering af.

   

  2. Bescherm de aankoop van je woning

  Stel, je bouwt of koopt samen met je echtgenote een huis. Na enkele jaren overlijd je in een verkeersongeval. Wat met de aflossingen van het woonkrediet, als er plots maar één kostwinner meer overblijft? Dergelijke financiële problemen kan je vermijden met een schuldsaldoverzekering. Dat is immers een type overlijdensverzekering die ervoor zorgt dat (een deel van) het nog terug te betalen saldo van het woonkrediet door de verzekeraar afgelost wordt. Een schuldsaldoverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel vaak gevraagd door de kredietinstelling. Aangewezen is ze vast en zeker. Je doet er goed aan om op het hoofd van elke partner 100% van het ontleende kapitaal te verzekeren. Zo is bij een overlijden van één van beide partners de lening meteen volledig betaald en loeren financiële zorgen niet om de hoek.

   

  3. Ben je zelfstandige? Bescherm dan je zaak

  Oefen je een zelfstandige activiteit uit, dan is de kans reëel dat je hiervoor kredieten afgesloten hebt. Denk eraan dat je nabestaanden beschermd zijn tegen financiële problemen als jij plots zou overlijden. Zij blijven immers achter met de schulden. Heb je een vennootschap, dan kan die de premies voor de overlijdensverzekering betalen en aftrekken als beroepskost. Werk je met meerdere vennoten samen binnen hetzelfde bedrijf, dan kan je via een overlijdensverzekering de continuïteit van de onderneming verzekeren.

   

  4. Draag je vermogen probleemloos over

  Bij het ondertekenen van een overlijdingsverzekering duid je een begunstigde aan. Dankzij een uitgekiende keuze van de begunstigden (en een correcte omschrijving ervan in de begunstigingsclausules) kan je je vermogen op een fiscaal voordelige manier naar de volgende generatie overdragen. Het is aangewezen om je hierbij te laten adviseren door een specialist, zoals een verzekeringsmakelaar, advocaat of notaris.


  Ontdek hier meer over hoe NN jou kan helpen bij het beschermen van jouw financiële toekomst.

  Deel dit artikel