Jouw unieke leven verdient een persoonlijke aanpak. Daarom helpen we je graag een onafhankelijke makelaar te vinden in jouw buurt.

Praat erover, beter vroeg dan (te) laat

Wat de Belg belangrijk vindt? Gezondheid, geluk en het gezin vormen de top drie in de Financiële Gemoedsrust Barometer. De auto bungelt helemaal onderaan. Opvallend, want het percentage Belgen met een omniumverzekering is 2,5 keer hoger dan die met een overlijdensverzekering. Nochtans is een overlijdensverzekering dé manier bij uitstek om je geliefden financieel te beschermen voor als je er niet meer bent.

Toch kan één moeilijk gesprek volstaan voor financiële gemoedsrust voor jou en je geliefden. Kijk zelf maar.

Zo ga je het gesprek aan

Waarom is zo'n verzekering nuttig?

NN Belgium - Start The Conversation (NL)

NN Overlijdensdekking

Wat je moet weten over de overlijdensverzekering?

Weinig mensen staan erbij stil, maar wat met je geliefden als jou plots iets overkomt? Tegen het emotionele leed kan je ze niet volledig beschermen. Hun financiële toekomst gelukkig wel, met een overlijdensverzekering van NN. En zo’n verzekering heeft misschien wel meer in petto dan je denkt …

Want wist je bijvoorbeeld dat er een verschil is met een levensverzekering? Of dat je als zelfstandige ook de continuïteit van je bedrijf verzekert?

Ontdek alle cruciale weetjes

De overlijdensverzekering in een notendop

Een overlijdensverzekering kan nuttig zijn op heel wat momenten in je leven. Meer zelfs, ze maakt vaak het verschil tussen gemoedsrust en ernstige financiële problemen. Je vindt verschillende voorbeelden uit het dagelijkse leven in onze whitepaper. Daarin volg je de levenswandel van een jonge vrouw boordevol toekomstplannen. Maak kennis met Tine – en de voordelen van een overlijdensverzekering.

Download de gratis whitepaper >

alt

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nuttige nieuwtjes over je verzekeringen.

Wat wil je beschermen?

Je gezin

Votre famille

Met Omni care bescherm je het inkomen van je gezin als er plots een belangrijke kostwinner wegvalt.

Meer info

Je huis

vastgoed

Met Hypo care verzeker je de terugbetaling van je woonkrediet, een schuldsaldo-verzekering dus.

Meer info

Je zaak

Votre entreprise

Met Omni care garandeer je de toekomst van je zaak als een van je zakenpartners overlijdt.

Meer info

Je zakencijfer

votre chiffre

Met Scala Keyman dek je de stabiliteit van je zaak als de zaakvoerder (tijdelijk) onbeschikbaar is.

Meer info

Je schenking

votre don

Met Donation Care anticipeer je op de successierechten op een niet-geregistreerde schenking.

Meer info

Je nalatenschap

Votre heritage

Met Succession care bespaar je je nabestaanden de kost van successierechten op de erfenis.

Meer info

Waarom NN kiezen voor je overlijdensverzekering?

toutes causes
Wereldwijde dekking voor alle doodsoorzaken
Onze overlijdensverzekeringen dekken alle oorzaken van overlijden: overlijden door ziekte, door een ongeval of een plotse dood (zoals een beroerte of een hartaanval). Je bent ook wereldwijd gedekt (uitgezonderd in landen waar een gewapend conflict aan de gang is, wanneer je er als verzekerde naartoegaat).(1)
Protection immediate
Een onmiddellijke bescherming
Er is geen wachttijd voor de hoofdverzekering. Je bent onmiddellijk gedekt, zelfs als het overlijden gebeurt op de dag na de aanvaarding en het afsluiten van je contract door het bedrijf.(2)
Capital paye
Een bedrag betaald binnen de 10 dagen
Wanneer het administratieve en medische dossier afgerond zijn, betalen we de overlijdensverzekering uit aan de begunstigden die je gekozen hebt, en dat gemiddeld binnen 10 werkdagen.
millions
Tot 2,5 miljoen euro (of meer) in geval van overlijden
Onze overlijdensdekking is heel breed: we kunnen je verzekeren voor een kapitaal van maximaal 2,5 miljoen euro (na medische en financiële aanvaarding door het bedrijf). Voor hogere bedragen hebben we specifieke oplossingen waar je verzekeringsadviseur je met plezier meer over kan vertellen.
Capital libre
Je begunstigden doen met hun kapitaal wat ze zelf willen
Na je overlijden kunnen de begunstigden het gestorte kapitaal gebruiken zoals ze dat zelf willen. Als je je bedrijf verzekert met een bedrijfsleiderverzekering, kunnen je zakenpartners ook vrij beschikken over het kapitaal om de continuïteit van het bedrijf te garanderen.
possible avantage
Een mogelijk fiscaal voordeel
Als zelfstandige kan je genieten van fiscale voordelen en eventueel de premie laten betalen door je bedrijf. Zo financiert je bedrijf de bescherming van je gezin.

Noodzakelijke documenten

Ook interessant voor jou

Bescherming van je gezinsinkomen is geen luxe!

Je vraagt je misschien af wat er waardevoller is dan je auto of je huis? Het is nochtans eenvoudig: het is datgene dat ervoor zorgt dat jij je die auto en dat huis kunt veroorloven: je gezinsinkomen!

Whitepaper : Tine & Julie

Een overlijdensverzekering kan op heel wat momenten in je leven nuttig zijn. In deze whitepaper volg je de levenswandel van Tine, een jonge vrouw boordevol toekomstplannen. Aan de hand van haar levenswandel maak je kennis met de voordelen van een overlijdensverzekering.

Hoe bescherm je jezelf als zelfstandige?

Ook al worden er inspanningen geleverd om het sociale statuut van zelfstandigen op te waarderen, toch doe je er goed aan om de nodige voorzorgen te nemen. Zo kan je via verschillende verzekeringsoplossingen jezelf en jouw gezin beschermen tegen de financiële gevolgen van een langdurige ziekte of een overlijden.

Voetnoten

  1. Voor de hoofdverzekering zijn er bepaalde risico’s uitgesloten. Het gaat om volgende risico’s: wanneer het overlijden het gevolg is van zelfmoord in het jaar dat volgt op het sluiten van het contract, bij een opzettelijke daad, bij een gerechtelijke veroordeling of een oorlogsfeit. De verzekerde is niet gedekt in landen waar een gewapend conflict al aan de gang is wanneer hij of zij ernaartoe gaat. Raadpleeg de algemene voorwaarden op www.nn.be voor een overzicht van alle uitgesloten risico’s die niet gedekt zijn of vraag ze gratis aan. De uitzonderingen die van toepassing zijn op aanvullende garanties staan er ook in beschreven.
  2. Met de bedrijfsleiderverzekering Scala Keyman ben je gedekt vanaf de aanvaarding van je medisch dossier.