Nieuwe scope voor het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek

Sinds 2017 zoeken levensverzekeraar NN en UGent, onder leiding van professor Lieven Annemans, naar wat de Belg gelukkig maakt. In 2022 krijgt het 2-jaarlijkse bevolkingsonderzoek een extra luik waarbij we zullen focussen op welke concrete veranderingen in ons leven ons geluk beïnvloeden. Ga zelf aan de slag met je geluk Dankzij…

ladies yoga gelukkige belgen belges heureux
happiness test gelukkige belgen belges heureux

Ontdek jouw biologische leeftijd!

Een lang en gelukkig leven heb je voor een stuk zelf in handen. Want zowel je geluk als je gezondheid is voor een groot deel maakbaar. Bepaalde gezondheidsgedragingen zorgen er dan ook voor dat jij je gezonder én gelukkiger voelt. Ben je zelf benieuwd naar jouw biologische leeftijd?

Doe de test!

age test gelukkige belgen belges heureux

Hoe gelukkig ben jij? Doe de test!

Zowat de helft van de Belgen is gelukkig. En jij? Onze Geluk-O-Meter zoekt uit hoe gelukkig jij bent en welke aspecten jouw geluk bepalen. Bezoek nadien onze Geluksblog. Die staat boordevol tips voor een gelukkiger leven!
 

Doe de test!

Geluksverhalen

Voeg leven toe aan de jaren en niet andersom!

We leven steeds langer. Steeds meer mensen voelen de nood om de extra jaren die de toegenomen levensverwachting hen biedt, te gebruiken om hun loopbaan anders in te delen.

Zelfstandigen zijn financieel geruster dan de rest van de bevolking.

De Belgen zijn weer optimistisch over hun portemonnee. Dat blijkt uit onze nieuwe Financiële Gemoedsrustbarometer, een onderzoek waarin we op halfjaarlijkse basis polsen naar de financiële gemoedsrust van de Belgen.

Geef zuurstof aan je brein en besef de impact van PQ

Het is geen geheim: wie zich goed voelt, levert ook uitstekend werk. Vandaar dat welzijn op het werk bijzonder veel aandacht krijgt. Gelukkige medewerkers zullen altijd de drijvende kracht blijven achter elke succesvolle organisatie.

Het gevoel dat het veel meer energie vergt om sociale contacten te onderhouden

Terwijl de geluksscore van de Belgen lichtjes verder stijgt, stijgen nu ook de positieve emoties voor het eerst. Alleen bij onze jongeren dalen die positieve gevoelens en dat is opmerkelijk!