Jouw unieke leven verdient een persoonlijke aanpak. Daarom helpen we je graag een onafhankelijke makelaar te vinden in jouw buurt.

Iets voor jou?

Een overlijden heeft altijd impact op de financiële toekomst van je gezin of het behoud van je vermogen. Ben je zelfstandige? Dan komt zelfs het voortbestaan van je zaak in het gedrang. Met een overlijdensverzekering van NN bescherm je de levensstandaard van je gezin, betaal je de studies van de kinderen, je hypothecaire lening, successierechten … en als zelfstandige verzeker je de continuïteit van je bedrijf.

Zeker dat je goed verzekerd bent?

Zeker dat je goed verzekerd bent? Heb je een schuldsaldoverzekering lopen?

Bij een overlijden wordt je hypothecaire krediet volledig of gedeeltelijk terugbetaald. Zo kan je gezin zeker in je woning blijven wonen. Helaas vervangt de schuldsaldoverzekering van je hypothecaire krediet niet je inkomen.

Zit er een overlijdensverzekering in je groepsverzekering?

Zijn de bedragen die voorzien zijn door je groepsverzekering echt voldoende? Je gezin is vandaag wel beschermd, maar wat gebeurt er wanneer je met pensioen gaat? Wacht niet tot je pensioenleeftijd om een persoonlijke overlijdensverzekering af te sluiten.

Blijft je zaak financieel gezond als een van de vennoten overlijdt?

Bij het overlijden van een vennoot gaan de aandelen naar zijn erfgenamen. Je kan dit voorkomen door een voorkeursrecht op de terugkoop van aandelen op te nemen in een aandeelhoudersovereenkomst. Hierdoor moeten de erfgenamen hun aandelen aan de overige vennoten verkopen1. Dankzij een overlijdensverzekering beschikken deze vennoten op dat moment over de financiële middelen om dit mogelijk te maken.

Assurez-vous

  

Wat wil je beschermen?

Je gezin

Bescherm het inkomen van je gezin met Omni care.
 

Je nalatenschap

Bespaar je nabestaanden de kost van successierechten met Succession care.

Je schenking

Anticipeer op de successierechten op een niet-geregistreerde schenking met Donation care.

Je huis

Verzeker de terugbetaling van je woonkrediet met Hypo care.

Je zaak

Garandeer de toekomst van je zaak in het geval van een overlijden van je zakenpartner. Dankzij Omni care.

Je zakencijfer

Garandeer de stabiliteit van je zaak wanneer de zaakvoerder (tijdelijk) onbeschikbaar is. Dankzij Scala Keyman.

Ooit al over je overlijden gesproken met je familie?

7 op 10 Belgen verzekert zijn auto. Maar slechts 1 op 10 beschermt zijn gezin tegen de financiële impact van een overlijden.

Nochtans vindt de Belg het gezin het belangrijkste wat er is. Praat over de dood en wat er daarna moet gebeuren. Doe het liever nu dan later, want laat is ooit te laat.

Ontdek hier hoe deze mensen het moeilijke gesprek aangingen en krijg handige tips om het ook zelf te doen.

Lees meer

Waarom NN kiezen voor je overlijdensverzekering?

toutes causes
Wereldwijde dekking voor alle doodsoorzaken
Onze overlijdensverzekeringen dekken alle oorzaken van overlijden: overlijden door ziekte, door een ongeval of een plotse dood (zoals een beroerte of een hartaanval). Je bent ook wereldwijd gedekt (uitgezonderd in landen waar een gewapend conflict aan de gang is, wanneer je er als verzekerde naartoegaat).(2)
Protection immediate
Een onmiddellijke bescherming
Er is geen wachttijd voor de hoofdverzekering. Je bent onmiddellijk gedekt, zelfs als het overlijden gebeurt op de dag na de aanvaarding en het afsluiten van je contract door het bedrijf.(3)
Capital paye
Een bedrag betaald binnen de 10 dagen
Wanneer het administratieve en medische dossier afgerond zijn, betalen we de overlijdensverzekering uit aan de begunstigden die je gekozen hebt, en dat gemiddeld binnen 10 werkdagen.
millions
Tot 2,5 miljoen euro (of meer) in geval van overlijden
Onze overlijdensdekking is heel breed: we kunnen je verzekeren voor een kapitaal van maximaal 2,5 miljoen euro (na medische en financiële aanvaarding door het bedrijf). Voor hogere bedragen hebben we specifieke oplossingen waar je verzekeringsadviseur je met plezier meer over kan vertellen.
Capital libre
Je begunstigden doen met hun kapitaal wat ze zelf willen
Na je overlijden kunnen de begunstigden het gestorte kapitaal gebruiken zoals ze dat zelf willen. Als je je bedrijf verzekert met een bedrijfsleiderverzekering, kunnen je zakenpartners ook vrij beschikken over het kapitaal om de continuïteit van het bedrijf te garanderen.
possible avantage
Een mogelijk fiscaal voordeel
Als zelfstandige kan je genieten van fiscale voordelen en eventueel de premie laten betalen door je bedrijf. Zo financiert je bedrijf de bescherming van je gezin.

Ook interessant voor jou

Bescherming van je gezinsinkomen is geen luxe!

Je vraagt je misschien af wat er waardevoller is dan je auto of je huis? Het is nochtans eenvoudig: het is datgene dat ervoor zorgt dat jij je die auto en dat huis kunt veroorloven: je gezinsinkomen!

Whitepaper : Tine & Julie

Een overlijdensverzekering kan op heel wat momenten in je leven nuttig zijn. In deze whitepaper volg je de levenswandel van Tine, een jonge vrouw boordevol toekomstplannen. Aan de hand van haar levenswandel maak je kennis met de voordelen van een overlijdensverzekering.

Hoe bescherm je jezelf als zelfstandige?

Ook al worden er inspanningen geleverd om het sociale statuut van zelfstandigen op te waarderen, toch doe je er goed aan om de nodige voorzorgen te nemen. Zo kan je via verschillende verzekeringsoplossingen jezelf en jouw gezin beschermen tegen de financiële gevolgen van een langdurige ziekte of een overlijden.

Voetnoten

  1. Je juridisch adviseur of boekhouder kan je meer vertellen over de aandeelhoudersovereenkomsten.
  2. Voor de hoofdverzekering zijn er bepaalde risico’s uitgesloten. Het gaat om volgende risico’s: wanneer het overlijden het gevolg is van zelfmoord in het jaar dat volgt op het sluiten van het contract, bij een opzettelijke daad, bij een gerechtelijke veroordeling of een oorlogsfeit. De verzekerde is niet gedekt in landen waar een gewapend conflict al aan de gang is wanneer hij of zij ernaartoe gaat. Raadpleeg de algemene voorwaarden op www.nn.be voor een overzicht van alle uitgesloten risico’s die niet gedekt zijn of vraag ze gratis aan. De uitzonderingen die van toepassing zijn op aanvullende garanties staan er ook in beschreven.
  3. Met de bedrijfsleiderverzekering Scala Keyman ben je gedekt vanaf de aanvaarding van je medisch dossier.