Derde Brugge Urban Trail® loopt op 18 oktober door Stadsschouwburg

23/06/2015

Op zondag 18 oktober is de Brugse binnenstad het decor voor de derde Brugge Urban Trail®, een uniek loopevenement over 10 km langs en door tal van belangrijke Brugse gebouwen. Dit jaar wordt de passage door de Stadsschouwburg een van de hoogtepunten. Er zijn 5.000 plaatsen beschikbaar. De inschrijvingen openen woensdagochtend 24 juni om 10u. De Brugge Urban Trail®wordt het vierde evenement in de NN Urban Trail® Series, dat alle Urban Trails® van ons land voortaan bundelt.

Dit jaar liggen start en finish van de Brugge Urban Trail® opnieuw op de Markt. Op het parcours, dat de volgende maanden stap voor stap bekend wordt gemaakt, zitten heel wat wijzigingen. “We proberen elk jaar opnieuw de deelnemers te verrassen. Dit jaar kunnen we een unieke passage door de Stadsschouwburg aanbieden. Deelnemers krijgen de kans om door de prachtige concertzaal te lopen. Een bijzondere ervaring”, zegt Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij Golazo sports. "De Brugge Urban Trail® is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen. Het prachtige erfgoed van onze binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een zelden geziene sfeer onder de deelnemers. Die tien kilometer vliegen werkelijk voorbij", vult schepen van Sport en Evenementenbeleid Annick Lambrecht aan.

De derde editie staat ook in het teken van het populaire hedendaagse kunstenfestival de Triënnale, dat op zondag 18 oktober zijn slotdag heeft. Vijf installaties worden in het parcours geïntegreerd. "De Urban Trail® levert op die manier een schitterende kruisbestuiving op. Cultuurhuizen, maar ook de bewoners van een woonzorgcentrum werden vorig jaar betrokken in een sportevenement. Onze historische binnenstad maakt het trouwens mogelijk om jaarlijks nieuwe, vaak onbekende pareltjes aan het parcours toe te voegen", vervolgt burgemeester Renaat Landuyt.

5.000 deelnemers aan de start

De twee vorige edities van de Brugge Urban Trail® waren meteen volzet. Ook dit jaar wordt het aantal deelnemers gelimiteerd tot 5.000 lopers. Om het comfort op het parcours en een vlotte passage door de gebouwen te garanderen, zal er om de 20 minuten in groepen van 1.250 lopers gestart worden.

Gratis trainingsschema

Verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners zijn meer dan gewoon titelsponsor. Al wie zich inschrijft voor een evenement van de NN Urban Trail® Series krijgt telkens een gratis en gepersonaliseerd EnergyLab trainingsschema van 8 tot 12 weken.

Plan België

De Brugge Urban Trail® staat in het teken van de nieuwe campagne van Plan België die de strijd tegen kindhuwelijken in Niger aangaat door jonge meisjes onderwijs aan te bieden. Na afloop ontvangt iedere loper een ontbijt van Delhaize. De opbrengst hiervan wordt, samen met het geld dat de lopers inzamelden, aan Plan België geschonken.

Praktisch

Zondag 18 oktober 2015
Start & finish: Markt, Brugge
Iedere deelnemer krijgt een uniek Brugge Urban Trail® shirt en na de finish een ontbijt.

De Urban Trail® vertrekt in vier waves van 1.250 lopers om 9u30, 9u50, 10u10 en 10u30. Via een uiterst smalle zandloper zullen de deelnemers druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het parcours en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers aanzienlijk.

Meer info: www.nnurbantrailseries.be - www.facebook.com/urbantrailBE