Brussel krijgt Urban Trail® en wordt zo eerste evenement in de NN Urban Trail® Series

22/05/2015

Na meerdere geslaagde edities in ondermeer Antwerpen, Gent en Namen komt de Urban Trail® op zondag 5 juli nu ook naar Brussel. Dit loopevenement over ongeveer 10 km neemt de deelnemers op sleeptouw door de historische gebouwen van de binnenstad en laat hen naast de mooiste en meest bekende plekjes van de stad, ook een aantal verborgen pareltjes zien. Ruim een jaar werd er gewerkt aan een prachtig parcours. De DH Brussels Urban Trail wordt bovendien het eerste evenement in de NN Urban Trail® Series, dat alle Urban Trails® van ons land voortaan bundelt.

De start- en finishzone van deze bijzondere loopervaring liggen bij Square, het toonaangevende Brusselse meeting center op de prachtige Kunstberg in hartje Brussel. Het parcours wordt de komende weken met mondjesmaat vrijgegeven. Maar een van de hoogtepunten is de passage door de Eldorado, een art déco filmzaal uit 1931 die nu deel uitmaakt van het UGC complex. Deelnemers krijgen er de kans om op het grote scherm de geschiedenis van de zaal te bekijken. Ook de Grote Markt, Manneke Pis en een passage door Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten zitten vervat in het parcours. De Urban Trail® zal dus op een unieke manier cultuur, sport en toerisme verenigen.

Maximum 5000 deelnemers

Deelnemers starten om de 20 minuten in “waves” van 850 lopers. De eerste start wordt gegeven om 9u, de laatste om 10u40. Omdat comfort en beleving centraal staan, worden er maar 5000 deelnemers toegelaten. Verwacht wordt dat het evenement snel volzet zal zijn, net zoals dat de voorbije jaren het geval was in Antwerpen, Gent, Brugge en Mechelen.

Gratis trainingsschema en loopgadget

Verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners zijn meer dan gewoon titelsponsor. Al wie zich inschrijft voor een evenement in de NN Urban Trail® Series krijgt telkens een gratis en gepersonaliseerd EnergyLab trainingsschema van 8 tot 12 weken.

Omdat Brussel de eerste Urban Trail® is binnen de NN Urban Trail® Series, schenkt NN aan alle deelnemers van de DH Brussels Urban Trail ook een leuk loopgadget.

Ontbijt

Na de run is er voor iedere deelnemer een ontbijt, aangeboden door Delhaize. De opbrengst hiervan wordt aan Plan België geschonken voor de heropbouw van Nepal na de aardbeving.

Naast het ontbijt krijgt ook iedere deelnemer een DH Brussels Urban Trail® running shirt. In de prachtige cube van Square kunnen deelnemers hun startnummer en T-shirt afhalen, zich omkleden en hun sporttas bewaakt achterlaten.

Inschrijven

Vanaf dinsdag 26 mei om 11 uur via www.NNurbantrailseries.be, zolang de voorraad strekt. Intussen kunnen deelnemers ook terecht op www.fb.com/urbantrailBE.

NN Urban Trail® Series

De Urban Trails® zijn de voorbije twee jaar uitgegroeid tot een razend populair loopconcept. Waar de klassieke stadsloop door de mooiste straten van een stad loopt, ontdekken de deelnemers in een Urban Trail® de binnenkant van heel wat historische en belangrijke gebouwen, verborgen binnentuinen en voor het publiek niet-toegankelijke gebouwen. Sinds kort worden de Belgische Urban Trails® gebundeld in de NN Urban Trail® Series. Met Brussel wordt een eerste in een reeks van nieuwe steden bekend gemaakt.