Bashir Abdi vervoegt als eerste Belg het NN Running Team

05/04/2018

De Belgische langeafstandsloper Bashir Abdi maakt voortaan deel uit van het NN Running Team en zet daarmee een belangrijke nieuwe stap in zijn carrière. Bovendien zal de 29-jarige Abdi zijn marathondebuut maken tijdens de NN Marathon Rotterdam nu zondag 8 april 2018. Het NN Running Team brengt de wereldtop van langeafstandslopers bij elkaar en is daarmee het eerste professionele running team ter wereld, een unicum in de loopsport.

Het NN Running Team speelt voor de teamleden een essentiële rol op het gebied van mentale en fysieke begeleiding met het oog op optimale prestaties. De toetreding tot het NN Running Team betekent dat de Gentenaar Bashir Abdi toegang krijgt tot de allerbeste begeleiding, wat hem moet toelaten om mee te draaien op het allerhoogste niveau.

NN Running Team: wereldtop verenigd

Het NN Running Team brengt de wereldtop van langeafstandslopers bij elkaar en is daarmee een unicum in de hardloopsport. Een team met 61 topatleten uit vijftien landen werkt samen in één team. Behalve de Belg Bashir Abdi hebben regerend olympisch kampioen Eliud Kipchoge, wereldrecordhouder, wereldkampioen en Olympisch kampioen Kenenisa Bekele, winnares van de Chicago Marathon 2016 Florence Kiplagat en de Nederlander Abdi Nageeye zich verbonden aan het team dat gesponsord wordt door Nike en NN Group.

Bashir reageert enthousiast op de nieuwe samenwerking: “Ik ben heel trots dat levensverzekeraar NN mij heeft uitgekozen om deel uit te maken van het NN Running Team. Dankzij deze samenwerking kan ik in de meest optimale omstandigheden toewerken naar mijn sportieve doelen.”

Bashir Abdi now member of NN Running Team

 

CEO Jan Van Autreve steunt Bashir

Jan Van Autreve, CEO van NN in België: “We zijn bij NN bijzonder enthousiast dat we een groot Belgisch atleet als Bashir Abdi via het NN Running Team kunnen ondersteunen in zijn sportieve uitdagingen. Daarnaast geloven we dat de prestaties, wilskracht en energie van Bashir ook andere Belgen motiveert en inspireert om in beweging te komen. Fitte Belgen zijn immers gelukkige Belgen. De ondersteuning van Bashir is voor NN dan ook maar een eerste stap in een ambitieus langetermijnplan dat zittend België in beweging moet krijgen.” 

Straatvoetballer

Bashir Abdi begon met sporten als straatvoetballer in Mogadishu maar maakte in België kennis met atletiek. De in Somalië geboren Belg hoopt op een goed marathondebuut en mikt op een tijd rond 2.10. Op langere termijn hoopt Abdi een mooie marathoncarrière uit te bouwen. Daar past de nieuwe samenwerking met het NN Running Team perfect bij. In 2012 nam hij deel aan zijn eerste Europees Kampioenschap en in 2016  maakte hij in Rio zijn olympisch debuut op de 10.000m en de 5.000m.

Bashir is goed bevriend met NN Running Team-lid Abdi Nageeye. Hij ambieert gelijkaardige progressie te maken als de Nederlander sinds hij deel uitmaakt van het NN Running Team. Abdi Nageeye: “Super dat Bashir Abdi ook lid van het NN Running Team en dus mijn teamgenoot wordt. Ik ben al tien jaar bevriend met Bashir. Hij is een gedisciplineerd atleet die weet wat je moet doen en laten om de top te halen.” 

Levensverzekeraar NN en running

Sinds 2015 is NN Group actief betrokken bij diverse activiteiten in de hardloopsport die erop gericht zijn om mensen te helpen bij het behalen van hun sportieve doelen. Inmiddels is NN de trotse sponsor van tientallen loopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam, de Naha Marathon in Japan en de NN San Silvestre Vallecana in Madrid.

Voor meer informatie over het NN Running Team: https://www.nnrunningteam.com

PERSCONTACT

Perscontact NN in België: Annelore Van Herreweghe - Gsm: 0494 17 02 00