Als makelaar ben je de compagnon de route voor onze klanten. Bij de aankoop van een eerste huis of het plannen van een gezin, het uitbreiden van een eigen zaak en de opbouw van een welverdiend pensioen. Samen ondersteunen we onze klanten om een financieel comfort te hebben bij de vele uitdagingen van het leven. 

Tijdens deze twee webinars verrijkt je kennis, om zo je klanten in deze turbulente tijden nog beter beleggingsadvies te kunnen geven. Komen zeker aan bod: risico’s en opportuniteiten op korte termijn, de invloed van oorlog en inflatie, rente- en marktvooruitzichten, het potentieel van AI, de meerwaarde van duurzaam beleggen …  

Het fondsendebat wordt deze keer geanimeerd door Etienne de Callataÿ. Hij zal 10 uitzonderlijke sprekers uit verschillende fondsenhuizen het vuur aan de schenen leggen. Allen met een uitgebreide ervaring in asset management en met een boeiende kijk op de huidige macro-economische situatie. 

Praktisch

Het 2 uur durende debat is opgenomen en zal worden uitgezonden als een tweedelig webinar.

Live webinar deel 1 op donderdag 16 mei 
Hete hangijzers uit de macro-economie
De gevolgen van de wereldeconomie op korte termijn. De rol van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De invloed van deglobalisering en energietransitie op middellange termijn. Wat met inflatie, rente en overheidsschuld? Aandelen of obligaties? Vastgoed of cash? Het komt allemaal aan bod.
Deze fondsenhuizen zitten rond de tafel
JP Morgan - Ethenea - Lazard – Capital Group – Flossbach Von Storck
Heidi Cortois, CCO bij NN en sales management delen inzichten over onze producten en hun evolutie.

Live webinar deel 2 op vrijdag 24 mei
Pro’s & contra’s van de verschillende activaklassen
Risico’s en winstperspectief van aandelen. Waarde vs. groei. Staats-, bedrijfs- of valuta-obligaties en hun looptijd. Het potentieel van AI. Productief, winstgevend of hoog zeepbelrisico? ESG-wetgeving, politieke druk en beleggersvoorkeur. Gaan we duurzamer of net desinvesteren? 
Deze fondsenhuizen zitten rond de tafel
Triodos - Columbia Threadneedle – Goldman Sachs - M&G - Carmignac
Evert Van Meeuwen, portfoliomanager bij NN geeft een Macro-economische update en een zicht op de evolutie van onze fondsen.
 
 

Ontdek onze speakers

Internationale experten van 10 gerenommeerde beleggingshuizen gaan in gesprek.

etienne_de_callatay.png

Moderator van het debat - Etienne de Callataÿ

Economist Etienne de Callataÿ is medeoprichter van Orcadia Asset Management. Hij is ook lesgever aan de UCLouvain en de UNamur. Hij werkte eerder bij de Nationale Bank van België en het Internationaal Monetair Fonds (Washington, DC). Hij was adjunct-kabinetschef van de eerste minister Jean-Luc Dehaene en hoofdeconoom en gedelegeerd bestuurder van Bank Degroof Petercam. 

Jitzes Noorman

Delegated CIO & Investment Strategist, Columbia Threadneedle

Jitzes Noorman is als Delegated CIO in het fiduciaire team van Columbia Threadneedle Investments sinds 2011 verantwoordelijk voor de beleggingen van meerdere Nederlandse pensioenfondsen en tevens werkzaam als Investment Strateeg. Eerder werkte Noorman bij MN Services als senior fondsbeheerder Special Investments en Hedge Funds. Daarvoor was hij monetair econoom, fixed income strateeg en credit structurer bij Rabobank International en was hij betrokken bij het FTK Pension Fund Advisory Team. Hij is lid van de ALM Commissie van CFA Society Netherlands. Jitzes Noorman is afgestudeerd Algemeen Econoom (cum laude) aan de Rijksuniversiteit van Groningen, en “Certified EFFAS Financial Analyst”. 

Kevin Thozet

Lid van de Strategische Beleggingscommissie, CARMIGNAC

Kevin Thozet is lid van het Beleggingscomité. Kevin trad in 2019 in dienst van Carmignac. Nadat hij zijn carrière begon bij Axa Investment Managers, versterkte hij in 2011 de gelederen van Edmond de Rothschild Asset Management waar hij met name productspecialist allocatie aandelen en staatsobligaties was, en vervolgens hoofd van het team productspecialisten. Kevin heeft een master Bedrijfskunde van de universiteit Paris Dauphine en een master Tweetalige Journalistiek van de Sorbonne-universiteit. 

Youssef Bougroum

Investment Specialist, M&G

Youssef Bougroum kwam oorspronkelijk in 2016 bij M&G als onderdeel van het afstudeerprogramma in Londen. Hij is gepassioneerd door finance en economie, het zal dan ook niemand verbazen dat Youssef in januari 2018 toetrad tot het Multi Asset team als Investment Specialist. Hij heeft een BEng (Hons) in Civiele Techniek van de Universiteit van Bath en is een CFA-certificaathouder. 
 

Jörg Held

Head of Portfolio Management, ETHENEA

Jörg Held begon zijn professionele loopbaan in 1993 bij de private bank Schroeder, Muenchmeyer, Hengst & Co. in Frankfurt als handelaar an adviseur in rente-, derivaten- en aandelenproducten, voordat hij in 1998 bij de Hypovereinsbank AG in München ging werken als senior sales trader voor Amerikaanse en Angelsaksische cliënten in de divisie International Markets. 

Vanaf 2000 werd hij handelaar voor eigen rekening bij UBS Warburg (voorheen Warburg Dillon Read) in Frankfurt en in 2001 verhuisde hij definitief naar Londen. Tot eind 2014 werkte hij daar in verschillende institutionele domeinen van UBS Ltd Investment Bank. Sinds 2014 is Jörg Held Senior Portfolio Manager en Head of Portfolio Management (Execution) voor de assetallocatie en selectie van alle fondsen, die door ETHENEA Independent Investors S.A. worden beheerd. Vanaf februari 2024 heeft hij de extra verantwoordelijkheid op zich genomen als Head of  Portfolio Management. 

Julie Dickson

Investment director, Capital Group

Julie Dickson is een Investment Director bij Capital Group. Ze heeft 29 jaar ervaring in de investeringsindustrie en is al zeven jaar werkzaam bij Capital Group. Daarvoor was Julie hoofd client portfolio management bij Ashmore Group en bij Aviva Investors. Ze heeft ook verschillende functies bekleed bij Axa Rosenberg, Mellon Global Investments, Barclays Global Investors en Merrill Lynch. Ze heeft een bachelor diploma in bedrijfsmanagement met een focus in finance van Cornell University. Julie heeft zowel het Investment Management Certificate als de Chartered Financial Analyst®-certificering behaald. Ze is gevestigd in Londen.
 

Sharanya Srinivasan

Senior Portfolio Manager, Goldman Sachs Asset Management 

Sharanya is Managing Director bij Quantitative Investment Strategies binnen Goldman Sachs Asset Management. Ze is Senior Portfolio Manager en researcher, gespecialiseerd in alfa-research en portefeuillebeheer voor alfa-aandelenportefeuilles.

Sharanya trad in 2007 in dienst bij Goldman Sachs als analist, trad in 2019 opnieuw in dienst als vicepresident en werd in 2021 benoemd tot managing director. Voordat ze weer bij het bedrijf kwam, was ze hoofdportefeuillebeheerder voor aandelen-alfastrategieën bij SECOR Asset Management. Sharanya behaalde in 2007 een BS in Electrical Engineering aan de School of Engineering and Applied Sciences en een BS in Economics aan de Wharton School of Business van de University of Pennsylvania, waar ze afstudeerde aan het Jerome Fisher-programma. Ze is CFA-charterhouder. 

Vincent Juvyns

Executive Director, JP Morgan 

Vincent Juvyns, Executive Director, is global market strategist in Europa. Hij is verantwoordelijk voor het verschaffen van marktgerelateerde en economische analyses aan klanten in de Benelux, Frankrijk en Genève via ons Market Insights-programma. Voordat hij bij J.P. Morgan Asset Management in 2013 in dienst trad, was Vincent Juvyns onderzoeksanalist bij de multi-asset-groep van ING Investment Management, waar hij fundamenteel onderzoek verrichtte en verantwoordelijk was voor het communiceren van de groepsstrategie naar klanten en de pers. Vervolgens fungeerde hij als productspecialist en later als portefeuillebeheerder binnen de vastrentende afdeling van ING. Vincent Juvyns heeft de mastertitel Business & Financial Sciences behaald aan het Institut Catholique des Hautes Etudes Commerciales (ICHEC) te Brussel. 

Julien-Pierre Nouen

Hoofd economisch onderzoek, assetallocatie en gediversifieerd beheer Lazard Frères Gestion 

Sinds 1 januari 2024 is Julien-Pierre Nouen verantwoordelijk voor de assetallocatie naast zijn taken als directeur economisch onderzoek en gediversifieerd beheer. Julien-Pierre Nouen begon bij Lazard Frères Gestion in 2006 als Econoom-Strateeg. In 2016 werd hij benoemd tot Head of Economic Research en in 2018 werd hij Head of Diversified Management. Sindsdien werken Matthieu en Julien-Pierre samen aan de ontwikkeling van de macro-economische perspectieven die door al onze vermogensbeheerteams worden gedeeld en die de tactische allocatie van onze gediversifieerde fondsen bepalen. Julien-Pierre is afgestudeerd aan de HEC en heeft een DEA in macro-economie (Paris-Sorbonne). Sinds 2008 is hij Chartered Financial Analyst. 

Joeri de Wilde

Economic Researcher Triodos

Joeri de Wilde is een economisch onderzoeker in het Impact & Economics team bij Triodos Bank. Hij is in juni 2019 bij Triodos gekomen. Hij is verantwoordelijk voor het onderzoek naar geavanceerde economieën en vertaalt macro-economische en financiële marktontwikkelingen naar aanbevelingen voor de activaspreiding voor de genoteerde Triodos-fondsen. Voordat hij bij Triodos kwam, werkte Joeri als financieel onderzoeker bij Profundo, een non-profit adviesbureau dat zich richt op duurzaamheidsonderzoek en -advies. Joeri heeft een masterdiploma in economie, specialisatie financiën. 

Tobias Schafföner

Executive Board Member; Head of Multi Asset Flossbach von Storch

Dr. Tobias Schafföner werkt sinds 2012 als Senior Portfolio Manager en Analist bij Flossbach von Storch. In 2021 werd hij partner van Flossbach von Storch AG. Als Senior Portfolio Manager is hij sinds de lancering in 2019 verantwoordelijk voor de beleggingsstrategie Flossbach von Storch ONE. Hij is ook hoofd strategische communicatie. Dr. Schafföner heeft een diploma economie van de Universiteit van Keulen (2011). In 2020 behaalde hij zijn doctoraat aan de universiteit van Bremen.   

Wil je deelnemen?

Je kan je enkel inschrijven via de inschrijvingse-mail. Heb je deze niet ontvangen? Vraag deze dan aan via e-mail op marketing@nn.be.

 

Geen vraag zonder antwoord!

Meer weten over de opleiding? Gedetailleerde informatie over een specifiek onderdeel? Een praktische vraag?
Stuur een e-mail naar marketing@nn.be en ontvang snel een antwoord.

 

invest_day_nl.jpg