De Belgen en hun pensioen

NN Belgium - Enjoy your pensionWat verwacht de Belg van zijn pensioen?

Uit onafhankelijk marktonderzoek blijkt dat de Belg niet echt een ‘nieuw leven’ begint op het moment van pensionering. We willen geen radicale breuk, maar hetzelfde dynamische leven leiden als voorheen. Dit betekent nog steeds op restaurant gaan, sociale activiteiten blijven ontplooien met vrienden en familie of nog steeds actief deelnemen aan de samenleving, weliswaar op een nieuwe manier.

Als energieke professional wilt u met pensioen uw actieve levensstijl verderzetten. U kijkt er wel naar uit om meer grip te krijgen op uw agenda en de indeling van uw tijd. In uw ogen moet uw pensioen vooral een veilige cocon bieden, waarmee u uw huidige comfortabele levensstijl kan behouden. Met de vrijheid om, meer dan ooit, te doen waar u zelf zin in hebt.

Hoe kijkt de Belg naar geld en sparen?

Voor de meeste Belgen is geld een middel, geen doel op zich. Stabiliteit en veiligheid zijn belangrijk voor uw spaartegoeden. U hebt er lang en hard voor gewerkt om financieel onafhankelijk te zijn. Om uw financieel comfort te verbeteren kijkt u uit naar producten met een interessant rendement, maar stabiliteit en veiligheid staat, zeker in deze fase van uw leven, voorop.

Welke pensioenzekerheden wil de Belg?

De Belgen stellen zich zowel materiële als emotionele vragen over hun pensioen. U bent ervan overtuigd dat uw wettelijk pensioen niet volstaat om uw actieve levensstijl te behouden. Daarom hebt u ook gespaard voor uw oude dag. Nu vraagt u zekerheid. De zekerheid dat u dankzij uw bijkomend pensioen elke maand rondkomt. En dat u een actief leven kan blijven leiden. U weet ook dat met uw leeftijd de kosten voor gezondheidszorgen toenemen. Ook hier wil u weten waar u aan toe bent. Is uw appeltje voor de dorst sappig genoeg om levenslang zorgeloos te genieten.

Naast de materiële welstand staat de Belg ook stil bij zijn gemoedsrust. U wil gerust zijn voor de rest van uw leven. U wil zich geen zorgen maken over uw maandelijks inkomen. En u wil zeker zijn dat u uw levensstandaard kan behouden en kan blijven doen wat u graag deed, net als voor uw pensioen.

Uw pensioenverwachtingen in een notendop

U verwacht dat uw pensioen de ruimte biedt om te doen wat u graag doet. U wil genieten en meester zijn over uw tijd. Niets moet, maar alles mag en kan. Dit zorgt niet voor een radicale breuk met uw leven als werkende. U blijft even actief, maar die activiteit vult u gewoon anders in. U start geen ‘nieuw leven’, maar zet uw oude gewoonten verder.

Uw pensioen voorbereiden en financieel goed plannen is hierbij een must. Bovenop uw wettelijk pensioen wil u een aanvulling, om zo een comfortabel maandbudget te hebben voor een boeiend en actief leven.

Ik wens een adviesgesprek over mijn pensioen

Ik wil geen gouden deurklinken. Ik wil juist een comfortabel leven kunnen leiden.

vrouw, 65+

Mijn dag draait rond me op mijn gemak voelen, geen stress, doen wat ik moet doen en ervan genieten.

vrouw, 65+

Veiligheid is het belangrijkste, op beide oren kunnen slapen. En ook een aanvaardbaar rendement.

man, 65+