5 vragen om je te helpen beseffen wat of wie voor jou het meest belangrijk is

Beseffen wat er echt toe doet, maakt je bewuster en misschien wel gelukkiger. 
Met deze vragen kan je zelf aan de slag om stil te staan bij wat en wie er in het leven écht belangrijk is.

1. Voor wie ben je bereid te vechten?

Denk aan die ene persoon voor wie je een marathon zou lopen, of voor wie jij je pizza zou laten staan. Nu je die persoon in gedachten hebt, denk ook aan iemand met wie je een diepe en tragische ervaring gedeeld hebt.

Why I Matter
Why I Matter

2. Wat deed je als kind om je te amuseren?

Misschien nam je mensen graag beet, of lag je in de zomer graag in de schaduw van een boom? Wat het ook was, het gaf je toen waarschijnlijk veel plezier.

Denk nu aan je job. Maak je tijd voor kleine vreugdevolle momenten op kantoor of waar je ook werkt? Als dat niet het geval is, begin dan eens te denken hoe je de druk weer wat kan verlagen.

En bedenk eens welke activiteiten die jouw geluk bevorderen je weer zou willen opnemen, zowel nu, later, of zelfs wanneer je met pensioen bent.

3. Waarmee heb je jezelf het laatst blij gemaakt?

Sommige mensen verwennen zichzelf met een nieuwe handtas, een paar goede sportschoenen of een vakantie met alles erop en eraan.

Wanneer heb jij je voor het laatst echt verwend met iets dat écht de moeite was?

Maak jezelf duurzaam happy: houd enerzijds wat geld en energie opzij om jezelf te verwennen én zet ook wat aan de kant om onverwachte verrassingen op te vangen. Wanneer je geld uitgeeft aan zaken die er voor jou toe doen in het leven, dragen je financiële middelen pas écht bij aan een geruster, gelukkiger leven.

Why I Matter
Why I Matter

4. Hoe zie je je toekomstige zelf?

Welk beeld krijg je voor ogen wanneer je denkt aan hoe je later zal leven? Ben je baas van je eigen zaak? Of ben je eindelijk die kleine wijngaard aan het aanleggen in het zuiden van Frankrijk?

En met wie wil je je leven delen? Welke hobby’s heb je opgenomen?

Wat het ook is, stel jezelf de vraag of wat je nu doet je naar die bestemming zal brengen die je in gedachte hebt. Als dat niet zo is, is het tijd om veranderingen te maken.

5. Wordt er goed gezorgd voor diegenen die je dierbaar zijn?

Heb je gedacht aan de financiële situatie van je naasten in geval er jou morgen iets zou overkomen?

Soms lopen de zaken niet zoals we gehoopt hadden. Soms komen onze dromen over een wijngaard in Frankrijk of de perfecte oude dag onder de zon niet uit.

Maar dat betekent gelukkig niet dat diegenen die ons dierbaar zijn in de kou blijven staan. Met de juiste dosis nuchterheid kan je ook dan zorgen voor de mensen die het belangrijkst zijn in je leven.

Why I Matter

Een persoonlijk verhaal dat er toe doet

In onze laatste campagne vroegen we mensen om een wel heel moeilijke vraag te beantwoorden…

“Waarom ben ik van belang?”

Omdat deze vraag zo moeilijk is om zelf te beantwoorden, gaven we hen een brief die (in het geheim) door een geliefde geschreven was. Wat ze niet wisten, is dat hun geliefde de hele tijd op een scherm meekeek.

Monique uit Edegem was fel geraakt door de ervaring. In onderstaande video spreekt ze met ons over wat ze geleerd heeft, door voor haar zus deze bijzondere brief te schrijven.

Waarom zij er toe doen

Ontdek de leuke verhalen én verraste blikken wanneer mensen luidop lezen waarom zij er toe doen!

Waarom jij er toe doet

Bij NN willen we onze klanten helpen te beschermen wat voor hen belangrijk is. Of het nu gaat om hun gezondheid, hun financiële toekomst of hun bezittingen. Daarom lanceren we of engageren we ons graag voor diverse initiatieven die bijdragen tot deze missie. Altijd met de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te helpen via toegankelijke projecten op lange termijn.

Bij ons draait het om u. Dat is ons engagement.

You matter