Ook Doornik krijgt Urban Trail®, het tweede evenement in de NN Urban Trail® Series

09/06/2015

Op zondag 20 september ontvangt Doornik de Urban Trail®, na tal van andere geslaagde edities in onder meer Antwerpen, Gent en Namen. Ook in Doornik zullen deelnemers een parcours van zowat 10km afleggen door de historische gebouwen van de binnenstad en langs de mooiste en meest bekende plekjes, maar zullen ze ook kennis maken met een aantal verborgen pareltjes. De DH Tournai Urban Trail® wordt het tweede evenement in de NN Urban Trail® Series, na de editie die in Brussel gepland is op 5 juli. De NN Urban Trail® Series bundelt alle Urban Trails® van ons land.

De start en finish van de DH Tournai Urban Trail® ligt aan de Hall des Sports in het centrum van de stad. Het wordt vooral uitkijken naar de passage over de Grote Markt met het drieluik kathedraal, belfort en Lakenhallen. Verder staan zowel de iconische Pont des Trous op het programma, als de passage door het stadhuis en het Museum voor Schone Kunsten. De andere highlights worden in de loop van de volgende weken bekend gemaakt.

“Als schepen van sport en cultuur in Doornik kan ik alleen maar tevreden en tegelijk fier zijn dat we de Urban Trail® in onze kunsthistorische stad mogen verwelkomen”, zegt schepen Tarik Bouziane. “Dit evenement slaagt er bijzonder goed in om sport, cultuur en het patrimonium aan elkaar te linken door de deelnemers langs tal van ongewone en te ontdekken plekjes te sturen. Met dit evenement steunen we bovendien de vzw Octobre Rose in hun strijd en gevecht en zetten we ons dus mee in voor de volksgezondheid. Wees dus gul en solidair en doe massaal mee!”

Maximum 3000 deelnemers

Deelnemers starten om de 20 minuten in “waves” van 750 lopers. De eerste start wordt gegeven om 9u30, de laatste om 10u30. Omdat comfort en beleving centraal staan, worden er maar 3000 deelnemers toegelaten. Verwacht wordt dat het evenement snel volzet zal zijn, net zoals dat de voorbije jaren het geval was in Antwerpen, Gent, Brugge en Mechelen.

In Doornik wordt ook een 5km voorzien om iedereen de kans te geven te kunnen deelnemen aan deze unieke ervaring, ook de wandelaars. Op deze afstand zal er geen tijdsopname zijn en kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis deelnemen (maar laten zich ter plaatse wel registreren).

Gratis trainingsschema

Verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners zijn meer dan gewoon titelsponsor. Al wie zich inschrijft voor een evenement in de NN Urban Trail® Series krijgt telkens een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken.

Ontbijt

Na de run is er voor iedere deelnemer een ontbijt, aangeboden door Delhaize.

Naast het ontbijt krijgt ook iedere deelnemer een DH Tournai Urban Trail® running shirt. In de Hall des Sports waar de start en finish liggen, kunnen deelnemers hun startnummer en T-shirt afhalen, zich omkleden en hun sporttas achterlaten in de voorziene bewaarplaats.

Goede doel: Octobre Rose

Wie zich inschrijft voor de DH Tournai Urban Trail, kan € 5 extra storten ten voordele  van Octobre Rose.

De vzw ‘OCTOBRE ROSE’ organiseert elk jaar - in het kader van de wereldwijde strijd tegen borstkanker - een evenement ter promotie van het vroegtijdig opsporen van borstkanker, de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen. Eén vrouw op acht wordt met borstkanker geconfronteerd, dus die strijd gaat ons allemaal aan. Zeker als je weet dat België de weinig benijdenswaardige recordhouder is van het aantal borstkankers.

Inschrijven

Vanaf dinsdag 9 juni om 10 uur via www.NNurbantrailseries.be, zolang de voorraad strekt. Intussen kunnen deelnemers ook terecht op www.fb.com/urbantrailBE.

NN Urban Trail® Series

De Urban Trails® zijn de voorbije twee jaar uitgegroeid tot een razend populair loopconcept. Waar de klassieke stadsloop door de mooiste straten van een stad loopt, ontdekken de deelnemers in een Urban Trail® de binnenkant van heel wat historische en belangrijke gebouwen, verborgen binnentuinen en voor het publiek niet-toegankelijke gebouwen. Sinds kort worden de Belgische Urban Trails® gebundeld in de NN Urban Trail® Series. Na Brussel is Doornik de tweede stad in een reeks van nieuwe locaties die bekend gemaakt worden.