Management Team voor het gecombineerde bedrijf NN Belgium/Delta Lloyd Life gekend

27/06/2017

NN Group, waarvan NN Belgium een onderdeel is, heeft per 12 april 2017 Delta Lloyd overgenomen.

De samenstelling van het Management Team van het gecombineerde Belgische bedrijf is inmiddels gekend:

Pieter-Bas Vos (1975) neemt de rol op van Chief Commercial Officer. Sinds 2001 werkt hij binnen ING en NN Group. Hij beschikt over een uitgebreide ervaring met het managen van verschillende distributiekanalen: bank, makelaar, agenten en online. In zijn laatste positie heeft hij een nieuw online distributieconcept opgezet voor Sigorta Cini in Turkije.

Peter van Ooijen (1963) blijft de functie van Chief Financial Officer uitvoeren die hij sinds 1 juni 2016 bekleedde voor NN Belgium. Sinds 1986 werkt hij voor ING en NN Group, waar hij diverse functies bekleedde in Finance en Risk.

Dieter Vermeire (1980) blijft de functie van Chief Risk Officer uitvoeren die hij sinds oktober 2014 voor NN Belgium bekleedde. Hij startte zijn carrière bij de groep in 2009. Van 2003 tot 2009 werkte hij als financiële analist in het Risk & Capital Management departement bij de Fortis Holding.

Els Brusselmans (1967) continueert haar functie van Chief HR Officer waar zij sinds december 2016 bij NN Belgium mee startte. Ze heeft een jarenlange ervaring in het senior management van multinationals als Siemens, Bekaert, Corialis Group en SAS Institute.

Filip Depaz (1969) werd in april benoemd tot Deputy CEO van Delta Lloyd Life Belgium, en is verantwoordelijk voor het integratieproces van beide bedrijven. In het nieuwe Management Team zal hij de rol van Chief Client Service & Technology Officer vervullen. Filip Depaz was CEO van Delta Lloyd Life sinds 17 mei 2016 en was eerder als lid van het directiecomité verantwoordelijk voor Operations, ICT & Facilities.

Jan van Autreve (1973) werd in april benoemd tot Chief Executive Officer van het gecombineerde bedrijf. Hij was per 1 juli 2016 CEO van NN Belgium. Voorheen (vanaf 2010) was hij CEO van Delta Lloyd Life in België. Verder heeft hij verschillende senior management functies bij Delta Lloyd, Swiss Life en KBC Securities vervuld. 

’Ik kijk ernaar uit om samen met dit sterke en gedreven team de ambitieuze doelstellingen van NN Belgium als de specialist in bescherming (overlijden/ongeval) en pensioenoplossingen op de Belgische markt te realiseren. Het gecombineerde bedrijf is een solide bedrijf dat klanten helpt met innovatieve producten en persoonlijke diensten, een bedrijf waar medewerkers graag werken en trots op zijn, en een bedrijf dat waarde creëert voor haar business partners en andere stakeholders’, aldus Jan Van Autreve, CEO van NN Belgium.

De gecombineerde entiteit zal zich vestigen in de huidige gebouwen van Delta Lloyd Life. Deze bevinden zich aan de Fonsnylaan, vlakbij het Zuidstation in Brussel. ’De mobiliteit van onze huidige en toekomstige medewerkers is doorslaggevend geweest in deze beslissing. Bovendien kiezen we met een kantoor vlakbij het Zuidstation en tal van trein-, tram- en busconnecties voor een duurzame oplossing’, aldus nog Jan Van Autreve. De komende maanden wordt het kantoor verbouwd  tot een unieke, eigentijdse werkplek, aangepast aan agile en digitaal werken. De volledige verhuis zou afgerond zijn tegen oktober 2018.