Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

Chris Hibbert

Chris Hibbert, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Chris Hibbert is sinds november 2015 werkzaam bij NN Insurance International als Chief Operating and Transformation Officer (directeur operationele zaken en transformatie). Hiervoor was Chris directeur transformatie en lid van het directiecomité van Aviva Investors. Daarvoor deed Chris ruime ervaring op in de financiële dienstverlening als directeur risicobeheer van de Aviva Plc-groep, als algemeen directeur bij de UBS Investment Bank en als managementconsultant bij Accenture. Chris versterkt de Raad van Bestuur met zijn brede kennis van verschillende producten en inzichten in productinnovatie, risicobeheer, bedrijfstransformatie, integratie na fusies, operationele zaken en technologie.

Chris heeft een wetenschappelijke Bachelor in de biochemie gehaald aan de Universiteit van Bath en heeft het ontwikkelingsprogramma voor leidinggevenden van de Saïd Business School (Universiteit van Oxford) gevolgd.

In zijn vrije tijd doet Chris graag aan skiën, zeilen en recent ook aan kitesurfen.

 

Bernard Kuiper , Lid van de Raad van Bestuur en Voorzitter van het Audit & Risk Committee

Bernard Kuiper is Head of Capital Management and Acquisitions & Divestments bij NN Group. In die functie beheert hij kapitaal voor NN Group en zijn dochterondernemingen, voert hij fusie- en overnametransacties uit en was hij nauw betrokken bij de beursintroductie van NN Group.

Voor hij zijn huidige functie opnam, bekleedde Bernard verschillende leidende financiële functies bij NN Group en ING Group. Als Managing Director Acquisitions & Divestments leidde hij verschillende grote afstotingen in de VS, Canada en Azië in goede banen als onderdeel van de herstructurering van ING Group. Daarvoor was hij Chief Financial Officer van ING Direct Frankrijk en Senior Manager Investor Relations voor ING Group.

Bernard is houder van twee masterdiploma’s, een in Certified Finance Management en een in Certified Management Accounting. Daarnaast studeerde Bernard bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en rondde hij met succes het General Management Programme af (CEDEP) aan de INSEAD Business School.

Als enthousiast sportbeoefenaar proeft Bernard in zijn vrije tijd van uiteenlopende disciplines: van zeilen en waterskiën tot kitesurfen en snowboarden.

Renia Kulej

Renia Kulej, Lid van de Raad van Bestuur

Renia Kulej werd aangesteld als Hoofd van HR bij NN Insurance International in juli 2015. In deze functie heeft zij zich toegelegd op de ontwikkeling en het aansturen van een overkoepelende HR- strategie die de bedrijfsagenda van NN Insurance International, bestaande uit 11 landen, versterkt. Hiervoor was zij werkzaam als HR-directeur en bestuurslid bij ING/NN in Polen, waar zij de organisatorische overgang naar een multikanale groeistrategie & klantervaring leidde. Voor haar indiensttreding bij NN stond zij aan het roer van HR tijdens organisatorische transformaties en uitbreiding naar de Poolse markt in internationale bedrijven zoals SABMiller Group en Tesco.

Mensen & strategie met elkaar verbinden en innovaties invoeren in organisaties boeien haar mateloos.

Zij behaalde een diploma van buitenlandse handel aan de Academy of Economics in Krakau en een postgraduaat in de journalistiek aan de Academy of Pedagogy in Krakau. Zij verdiepte onlangs haar kennis aan de University of Michigan Ross Business School tijdens een programma voor HR- managers.

Opera en klassieke muziek zijn haar grote passies buiten het werk. Zij brengt graag tijd door met familie en vrienden en houdt van reizen en yoga.

Martijn Hoogeweegen

Martijn Hoogeweegen, Chief Executive Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Martijn Hoogeweegen startte op 1 september 2023 als Chief Executive Officer bij NN Belgium.

Met 23 jaar managementervaring en expertise op het vlak van financiën en verzekeringen heeft Martijn er al een mooi parcours opzitten. Hij startte zijn loopbaan bij de consultants van AT Kearney, met een overstap in 2005 naar ING als Principal Consultant in Strategy & Business Change; en vanaf 2010 heeft hij bij NN Group verschillende senior leidinggevende functies bekleed. In 2021 werd hij benoemd tot directeur NN Life & Pension Services. Onder zijn leiding heeft de Life & Pensions Services-organisatie de klantenbetrokkenheid aanzienlijk verbeterd. Hij droeg ook bij aan de vereenvoudiging van het IT-landschap en de processen van Leven en Pensioenen.

Zijn expertise zal Martijn helpen om NN verder te laten groeien op de Belgische markt van pensioen en bescherming, en bij de verdere uitbouw van een sterk distributienetwerk.

Martijn behaalde zijn masterdiploma, gevolgd door een doctoraat in Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zijn vrije tijd brengt Martijn graag door op het tennisveld en hij gaat hij met familie en vrienden op stap. Ook is hij vaak met zijn zoon en/of dochter bij Feyenoord in De Kuip te vinden.

Angela Lissenburg-Rademaker

Angela Lissenburg-Rademaker, Chief Risk Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Angela Lissenburg-Rademaker werd op 1 april 2022 aangesteld als Chief Risk Officer en Lid van de Raad van Bestuur bij NN Belgium.

Angela heeft ruim 20 jaar ervaring binnen Nationale-Nederlanden en bekleedde onder andere (management)functies binnen domeinen zoals riskmanagement, capital management en pricing.

Met haar rijke expertise binnen het domein, gekoppeld aan haar passie voor leiderschap, maakt ze er haar missie van om risicobewustzijn niet alleen een zaak van risk experts te maken, maar van het volledige bedrijf.

Angela behaalde een masterdiploma’ in Econometrie, aan de universiteit van Rotterdam, en Actuariaat, aan de Universiteit van Amsterdam, waarna zij haar postdoctorale titel als ‘actuaris AG’ heeft afgerond.

Haar liefde voor de kust bracht Angela richting Middelburg (Zeeland, Nederland) waar ze woont met haar gezin. In het weekend gaat ze graag met haar gezin en pup wandelen en uitwaaien op het strand. Naast het werk houdt ze van (steden)trips maken en reizen met haar gezin, koken en bakken en helpen als vrijwilliger bij de sport van haar kinderen. 

Dieter Vermeire 2022

Dieter Vermeire, Chief Finance Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Dieter Vermeire startte zijn carrière bij de groep in 2009. Hij begon als actuaris en klom al een jaar later op tot hoofd van het Valuation Team.

Van 2003 tot 2009 werkte Dieter als financiële analist in het Risk and Capital Management departement bij de Fortis Holding.

Dieter houdt zich bezig met het doorgronden van complexe risico-materie. Zijn uitdaging in de huidige, onzekere economie en regulering bestaat uit een uitstekend balansbeheer, op basis van gedisciplineerd kapitaal- en risicomanagement. Hij zorgt bovendien voor het verder uitbouwen van de risicomanagementcapaciteiten in lijn met de Solvabiliteit II-richtlijnen.

Dieter brengt graag tijd door met zijn drie kinderen, of gaat lopen of fietsen. Zijn favoriete reisbestemming is de bergen, om te snowboarden of te wandelen.

Dieter behaalde masterdiploma’s in Toegepaste Economische Wetenschappen, Bank- en Financiewezen en Financial & Actuarial Engineering, aan de universiteiten van Gent en Leuven. Bovendien is hij een gecertificeerd actuaris en een Chartered Financial Analyst.

Van oktober 2014 t.e.m. augustus 2021 was Dieter Chief Risk Officer bij NN Insurance Belgium.

Sinds september 2021 neemt hij de rol op van Chief Finance Officer en is hij lid van de Raad van Bestuur van NN Insurance Belgium.

Brigitte Boone

Brigitte Boone, Lid van de Raad van Bestuur en het Audit & Risk Committee als onafhankelijke bestuurder

Brigitte Boone begon haar carrière in 1985 op de juridische afdeling van de Generale Bank, schakelde in 1987 over naar het financieel departement om daarna door te groeien tot algemeen directeur van het fiscaal departement van Generale Bank, dat nadien Fortis Bank werd. In 2001 werd Brigitte op 41-jarige leeftijd, het hoofd van de nieuwe businessline Private Equity van de bank.

Vijf jaar later, werd ze CEO van Investment Banking en in 2007 CEO van Commercial and Investment Banking van Fortis Bank, waar ze ook verantwoordelijk was voor Fortis Intertrust. Op dat moment werd ze ook benoemd in het directiecomité en de Raad van Bestuur van Fortis Bank.

Na haar Fortis-carrière nam Brigitte verschillende functies op als bestuurslid in uiteenlopende sectoren, waaronder de beursgenoteerde Gimv en Wereldhave Belgium en een aantal niet- beursgenoteerde groeibedrijven.

Brigitte wordt dankzij haar sterke professionele carrière in een internationale context beschouwd als een betrouwbare adviesverlener in de publieke en de private sector in België.

Hans Verstraete

Hans Verstraete, lid van de raad van bestuur en lid van het Audit & Risk Committee als onafhankelijke bestuurder

Hans Verstraete is sinds 1 januari 2022 lid van de raad van bestuur van NN Belgium. Hij heeft er een rijke carrière binnen de verzekeringssector op zitten. Hij startte zijn carrière bij verzekeraar Nateus ( voorheen Naviga ) , waar hij in 1995 CEO werd. Daarna bekleedde hij nog verscheidene andere leidinggevende en directiefuncties bij onder andere Ethias en KBC. Van 2014 tot 2016 was Hans voorzitter van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. Momenteel is Hans ook ondervoorzitter van het Rode Kruis Vlaanderen.

Zijn ruime expertise en kennis van de verzekeringssector, zijn capaciteiten als analytische en strategische denker en zijn skills inzake stakeholder management zijn goud waard om het groeipad van NN in België verder te zetten.

Hans behaalde een licentiaat-doctorandus TEW (toegepaste economische wetenschappen) en studeerde af in de fiscale wetenschappen. 

In zijn vrije tijd houdt Hans graag van reizen en golf.