Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

Chris Hibbert

Chris Hibbert, Voorzitter van de Raad van Bestuur en lid van het Auditcomité

Chris Hibbert is sinds november 2015 werkzaam bij NN Insurance International als Chief Operating and Transformation Officer (directeur operationele zaken en transformatie). Hiervoor was Chris directeur transformatie en lid van het directiecomité van Aviva Investors. Daarvoor deed Chris ruime ervaring op in de financiële dienstverlening als directeur risicobeheer van de Aviva Plc-groep, als algemeen directeur bij de UBS Investment Bank en als managementconsultant bij Accenture. Chris versterkt de Raad van Bestuur met zijn brede kennis van verschillende producten en inzichten in productinnovatie, risicobeheer, bedrijfstransformatie, integratie na fusies, operationele zaken en technologie.

Chris heeft een wetenschappelijke Bachelor in de biochemie gehaald aan de Universiteit van Bath en heeft het ontwikkelingsprogramma voor leidinggevenden van de Saïd Business School (Universiteit van Oxford) gevolgd.

In zijn vrije tijd doet Chris graag aan skiën, zeilen en recent ook aan kitesurfen.

 

Bernard Kuiper , Lid van de Raad van Bestuur en Voorzitter van het Auditcomité

Bernard Kuiper is Head of Capital Management and Acquisitions & Divestments bij NN Group. In die functie beheert hij kapitaal voor NN Group en zijn dochterondernemingen, voert hij fusie- en overnametransacties uit en was hij nauw betrokken bij de beursintroductie van NN Group.

Voor hij zijn huidige functie opnam, bekleedde Bernard verschillende leidende financiële functies bij NN Group en ING Group. Als Managing Director Acquisitions & Divestments leidde hij verschillende grote afstotingen in de VS, Canada en Azië in goede banen als onderdeel van de herstructurering van ING Group. Daarvoor was hij Chief Financial Officer van ING Direct Frankrijk en Senior Manager Investor Relations voor ING Group.

Bernard is houder van twee masterdiploma’s, een in Certified Finance Management en een in Certified Management Accounting. Daarnaast studeerde Bernard bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en rondde hij met succes het General Management Programme af (CEDEP) aan de INSEAD Business School.

Als enthousiast sportbeoefenaar proeft Bernard in zijn vrije tijd van uiteenlopende disciplines: van zeilen en waterskiën tot kitesurfen en snowboarden.

Christian Defrancq

Christian Defrancq, Lid van de Raad van Bestuur en het Auditcomité

Christian Defrancq is lid van de raad van bestuur van NN Belgium en heeft ruimschoots zijn strepen verdiend in de bank- en verzekeringswereld. Na een goedgevulde loopbaan van meer dan twintig jaar bij Royale Belge, waar hij achtereenvolgens adjunct-directeur-generaal en lid van het directiecomité was, stapte Christian in 1998 over naar KBC. Daar vervulde hij diverse functies als gedelegeerd bestuurder en lid van het directiecomité.

Daarnaast bekleedde Christian verschillende mandaten als lid van de directieraad van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen), voorzitter van Assuralia (beroepsvereniging van Belgische verzekeringsondernemingen) en lid van de Présidentiel Council van het CEA (Comité Européen des Assurances).

Momenteel is Christian Defrancq bestuurder bij Delta Lloyd Life, DKV België, DAS en AMMA.

Hij behaalde twee diploma’s: een master in de wetenschappen, richting wiskunde, aan de universiteit van Gent en een master in de actuariële wetenschappen aan de KULeuven. Daarnaast breidde hij zijn expertise uit aan de Vlerick Management School.

Christian is gehuwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij van koken, reizen én bordeauxwijnen.

Renia Kulej

Renia Kulej, Lid van de Raad van Bestuur

Renia Kulej werd aangesteld als Hoofd van HR bij NN Insurance International in juli 2015. In deze functie heeft zij zich toegelegd op de ontwikkeling en het aansturen van een overkoepelende HR- strategie die de bedrijfsagenda van NN Insurance International, bestaande uit 11 landen, versterkt. Hiervoor was zij werkzaam als HR-directeur en bestuurslid bij ING/NN in Polen, waar zij de organisatorische overgang naar een multikanale groeistrategie & klantervaring leidde. Voor haar indiensttreding bij NN stond zij aan het roer van HR tijdens organisatorische transformaties en uitbreiding naar de Poolse markt in internationale bedrijven zoals SABMiller Group en Tesco.

Mensen & strategie met elkaar verbinden en innovaties invoeren in organisaties boeien haar mateloos.

Zij behaalde een diploma van buitenlandse handel aan de Academy of Economics in Krakau en een postgraduaat in de journalistiek aan de Academy of Pedagogy in Krakau. Zij verdiepte onlangs haar kennis aan de University of Michigan Ross Business School tijdens een programma voor HR- managers.

Opera en klassieke muziek zijn haar grote passies buiten het werk. Zij brengt graag tijd door met familie en vrienden en houdt van reizen en yoga.

Jan Van Autreve

Jan Van Autreve, Chief Executive Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Jan Van Autreve heeft een indrukwekkend parcours afgelegd in de sector van de financiële dienstverlening. Hij bekleedde onder meer functies in het senior management van Delta Lloyd, Swiss Life en KBC Securities. Voordat hij CEO werd bij Delta Lloyd Life in 2010, oefende hij in het bedrijf verschillende functies uit, waaronder die van CIO en COO. De rode draad doorheen zijn carrière: uitmuntende vaardigheden in management, bedrijfstransformatie en strategieontwikkeling.

Sinds 1 juli 2016 bekleedt Jan de functie van CEO bij NN Belgium. Onder zijn leiding als CEO blijft
NN de kernwaarden uitdragen via een toekomstgerichte strategie die duidelijk, betrouwbaar en klantgericht is. Jan stuurt en ondersteunt ons bedrijf om een mooie en succesvolle toekomst uit te bouwen.

Jan behaalde zijn diploma van Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (specialisatie in Corporate Finance) aan de Universiteit van Gent in 1997. Naast zijn verantwoordelijkheden als CEO bekleedt hij verschillende mandaten. Zijn familie en vrienden zijn heel belangrijk voor hem. Daarnaast heeft hij een passie voor de natuur, avontuur, literatuur en fietsen – een man met veel talenten.

Dieter Vermeire

Dieter Vermeire, Chief Risk Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Dieter Vermeire startte zijn carrière bij de groep in 2009. Hij begon als actuaris en klom al een jaar later op tot hoofd van het Valuation Team.

Van 2003 tot 2009 werkte Dieter als financiële analist in het Risk and Capital Management departement bij de Fortis Holding.

Dieter houdt zich bezig met het doorgronden van complexe risico-materie. Zijn uitdaging in de huidige, onzekere economie en regulering bestaat uit een uitstekend balansbeheer, op basis van gedisciplineerd kapitaal- en risicomanagement. Hij zorgt bovendien voor het verder uitbouwen van de risicomanagementcapaciteiten in lijn met de Solvabiliteit II-richtlijnen.

Dieter brengt graag tijd door met zijn drie kinderen, of gaat lopen of fietsen. Zijn favoriete reisbestemming is de bergen, om te snowboarden of te wandelen.

Dieter behaalde masterdiploma’s in Toegepaste Economische Wetenschappen, Bank- en Financiewezen en Financial & Actuarial Engineering, aan de universiteiten van Gent en Leuven. Bovendien is hij een gecertificeerd actuaris en een Chartered Financial Analyst.

Sinds oktober 2014 is Dieter Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur van NN Belgium.

Peter Van Ooijen

Peter van Ooijen, Chief Financial Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Peter van Ooijen werd op 1 juni 2016 aangesteld als Chief Financial Officer bij NN Belgium. Sinds 1986 werkt hij samen met ING en NN Group, waar hij diverse functies bekleedde in Finance en Risk. Peter is een doorwinterde leidinggevende die de afgelopen 30 jaar kennis van onschatbare waarde heeft opgedaan. Zo heeft hij onder meer ervaring in het beheer van het actuariële departement, verzekeringen, financieel toezicht alsook ervaring als Chief Risk Officer.

Vóór zijn nieuwe aanstelling bij NN Belgium was Peter CFO in onze kantoren in Polen, Tsjechië en Slowakije. In zijn nieuwe functie zal Peter instaan voor een sterk beleid op vlak van financial management en financial accountability, zal hij het kostenplaatje van onze organisatie op lange termijn uittekenen en de kapitaalstructuur mee beheren.

Peter heeft een diploma in wiskunde en actuariële wetenschappen. Naast zijn drukke job vindt Peter de tijd om de wereld rond te reizen en om actief te sporten (duiken en lopen) – een gezonde levensstijl die NN warm aanbeveelt!

Femke Jacobs

Femke Jacobs, Chief Information Technology Officer

Femke Jacobs werd op 1 februari 2019 aangesteld als Chief Information Technology Officer bij NN Belgium.

Sinds 2014  werkt ze voor NN Group, waar ze diverse IT-functies bekleedde met betrekking tot digitalisering. Ze werkte zowel in Nederland als in andere landen en was onder meer ook CIO bij NN Hongarije.

Naast IT is Femke al jaren lang vertrouwd met de financiële dienstverlening, waarvoor ze als consultant veel succesvolle trajecten bij verzekeraars heeft gerealiseerd.

Femke is in haar functie verantwoordelijk voor een veilig en stabiel IT-landschap met een IT-visie die is afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen.

Femke behaalde diploma’s Informatietechnologie in Eindhoven en een Master in Business Administration aan de Universiteit Nyenrode.

Naast haar werk houdt Femke ervan om uitgebreid te koken en reist ze geregeld de wereld rond.

Brigitte Boone

Brigitte Boone, Lid van de Raad van Bestuur en het Risk & Audit Committee

Brigitte Boone begon haar carrière in 1985 op de juridische afdeling van de Generale Bank, schakelde in 1987 over naar het financieel departement om daarna door te groeien tot algemeen directeur van het fiscaal departement van Generale Bank, dat nadien Fortis Bank werd. In 2001 werd Brigitte op 41-jarige leeftijd, het hoofd van de nieuwe businessline Private Equity van de bank.

Vijf jaar later, werd ze CEO van Investment Banking en in 2007 CEO van Commercial and Investment Banking van Fortis Bank, waar ze ook verantwoordelijk was voor Fortis Intertrust. Op dat moment werd ze ook benoemd in het directiecomité en de Raad van Bestuur van Fortis Bank.

Na haar Fortis-carrière nam Brigitte verschillende functies op als bestuurslid in uiteenlopende sectoren, waaronder de beursgenoteerde Gimv en Wereldhave Belgium en een aantal niet- beursgenoteerde groeibedrijven.

Brigitte wordt dankzij haar sterke professionele carrière in een internationale context beschouwd als een betrouwbare adviesverlener in de publieke en de private sector in België.