Management Team

Management Team

Jan Van Autreve

Jan Van Autreve, Chief Executive Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Jan Van Autreve heeft een indrukwekkend parcours afgelegd in de sector van de financiële dienstverlening. Hij bekleedde onder meer functies in het senior management van Delta Lloyd, Swiss Life en KBC Securities. Voordat hij CEO werd bij Delta Lloyd Life in 2010, oefende hij in het bedrijf verschillende functies uit, waaronder die van CIO en COO. De rode draad doorheen zijn carrière: uitmuntende vaardigheden in management, bedrijfstransformatie en strategieontwikkeling.

Sinds 1 juli 2016 bekleedt Jan de functie van CEO bij NN Belgium. Onder zijn leiding als CEO blijft
NN de kernwaarden uitdragen via een toekomstgerichte strategie die duidelijk, betrouwbaar en klantgericht is. Jan stuurt en ondersteunt ons bedrijf om een mooie en succesvolle toekomst uit te bouwen.

Jan behaalde zijn diploma van Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (specialisatie in Corporate Finance) aan de Universiteit van Gent in 1997. Naast zijn verantwoordelijkheden als CEO bekleedt hij verschillende mandaten. Zijn familie en vrienden zijn heel belangrijk voor hem. Daarnaast heeft hij een passie voor de natuur, avontuur, literatuur en fietsen – een man met veel talenten.

Dieter Vermeire

Dieter Vermeire, Chief Risk Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Dieter Vermeire startte zijn carrière bij de groep in 2009. Hij begon als actuaris en klom al een jaar later op tot hoofd van het Valuation Team.

Van 2003 tot 2009 werkte Dieter als financiële analist in het Risk and Capital Management departement bij de Fortis Holding.

Dieter houdt zich bezig met het doorgronden van complexe risico-materie. Zijn uitdaging in de huidige, onzekere economie en regulering bestaat uit een uitstekend balansbeheer, op basis van gedisciplineerd kapitaal- en risicomanagement. Hij zorgt bovendien voor het verder uitbouwen van de risicomanagementcapaciteiten in lijn met de Solvabiliteit II-richtlijnen.

Dieter brengt graag tijd door met zijn drie kinderen, of gaat lopen of fietsen. Zijn favoriete reisbestemming is de bergen, om te snowboarden of te wandelen.

Dieter behaalde masterdiploma’s in Toegepaste Economische Wetenschappen, Bank- en Financiewezen en Financial & Actuarial Engineering, aan de universiteiten van Gent en Leuven. Bovendien is hij een gecertificeerd actuaris en een Chartered Financial Analyst.

Sinds oktober 2014 is Dieter Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur van NN Belgium.

Peter Van Ooijen

Peter van Ooijen, Chief Financial Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Peter van Ooijen werd op 1 juni 2016 aangesteld als Chief Financial Officer bij NN Belgium. Sinds 1986 werkt hij samen met ING en NN Group, waar hij diverse functies bekleedde in Finance en Risk. Peter is een doorwinterde leidinggevende die de afgelopen 30 jaar kennis van onschatbare waarde heeft opgedaan. Zo heeft hij onder meer ervaring in het beheer van het actuariële departement, verzekeringen, financieel toezicht alsook ervaring als Chief Risk Officer.

Vóór zijn nieuwe aanstelling bij NN Belgium was Peter CFO in onze kantoren in Polen, Tsjechië en Slowakije. In zijn nieuwe functie zal Peter instaan voor een sterk beleid op vlak van financial management en financial accountability, zal hij het kostenplaatje van onze organisatie op lange termijn uittekenen en de kapitaalstructuur mee beheren.

Peter heeft een diploma in wiskunde en actuariële wetenschappen. Naast zijn drukke job vindt Peter de tijd om de wereld rond te reizen en om actief te sporten (duiken en lopen) – een gezonde levensstijl die NN warm aanbeveelt!

Femke Jacobs

Femke Jacobs, Chief Information Technology Officer

Femke Jacobs werd op 1 februari 2019 aangesteld als Chief Information Technology Officer bij NN Belgium.

Sinds 2014  werkt ze voor NN Group, waar ze diverse IT-functies bekleedde met betrekking tot digitalisering. Ze werkte zowel in Nederland als in andere landen en was onder meer ook CIO bij NN Hongarije.

Naast IT is Femke al jaren lang vertrouwd met de financiële dienstverlening, waarvoor ze als consultant veel succesvolle trajecten bij verzekeraars heeft gerealiseerd.

Femke is in haar functie verantwoordelijk voor een veilig en stabiel IT-landschap met een IT-visie die is afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen.

Femke behaalde diploma’s Informatietechnologie in Eindhoven en een Master in Business Administration aan de Universiteit Nyenrode.

Naast haar werk houdt Femke ervan om uitgebreid te koken en reist ze geregeld de wereld rond.

Els Brusselmans

Els Brusselmans, Chief HR Officer

Els Brusselmans is de nieuwe Chief HR Officer bij NN Belgium. Els zal de ontwikkelingsnoden van alle teamleden invullen, en de organisatie ook duurzamer en meer agile maken. Met een master in psychologie en bijna 25 jaar ervaring in HR is zij de geknipte persoon daarvoor. Ze heeft jarenlange ervaring in het senior management van multinationals als Siemens, Bekaert, Corialis Group en meer recent, het SAS Institute. Els is een echte allrounder in de HR-wereld en is erg bedreven in Talent Acquisition, Performance Management, Training & Development, Career Development en Individual Coaching, om maar een paar van haar specialismen te noemen.

Els houdt van de kleine dingen in het leven: relaxen met vrienden en familie, en leuke avondjes uit. Ze leest graag, blijft fit door te fietsen, hardlopen en fitnessen.

Joost Van Ginkel

Joost Van Ginkel, Chief Marketing Officer

Op 1 februari 2020 werd Joost van Ginkel aangesteld als Chief Marketing Officer bij NN Belgium.

In zijn huidige rol ziet hij toe op de analyse van klantbehoeften, het ontwikkelen van concrete verzekeringsoplossingen en het bouwen van de juiste digitale ondersteuning. Daarnaast begeleidt hij zijn team bij het creëren van een creatieve en succesvolle go-to-market strategie en distributieondersteuning. De sleutel tot succes is daarbij een optimale samenwerking tussen alle betrokken diensten.

Joost heeft ruime ervaring in de verzekeringssector. Zo startte hij in 2009 zijn carrière als Management Trainee bij ING Groep in Nederland. Vervolgens bekleedde hij meerdere functies binnen Marketing, Product Management en Innovatie in Nederland, Luxemburg en Polen. In 2014 vervolgde hij zijn carrière bij NN Belgium.

Joost behaalde zijn Master of Science in Business Administration aan de Rotterdam School of Management – Erasmus University Rotterdam. Hij heeft daarnaast ook een Master of Marketing van de Tias Business School op zak.

Joost houdt van reizen en leest in zijn vrije tijd graag non-fictie boeken over geschiedenis en politiek. Verder kan hij erg genieten van een lange wandeling in Schotland door de Highlands, waar hij regelmatig te vinden is.

 

Heidi Cortois

Heidi Cortois , Director Retail

Sinds 1 april is Heidi Cortois aan de slag bij NN Insurance Belgium als Director Retail.

Heidi heeft een achtergrond van 23 jaar binnen de financiële sector. In haar nieuwe functie kan ze de operationele ervaring, die ze als CIO/COO opdeed bij Crelan, en haar commerciële ervaring, als Director Financial Institutions bij TriFinance, bundelen en benutten de dienstverlening naar klanten en distributiepartners verder te verbeteren. In de huidige complexe wereld, waar elke consument snakt naar eenvoud, zal ze in haar rol stevige stappen vooruit zetten in het eenvoudiger maken van onze processen. Daarbij zet ze in op de samenwerking met zowel interne als externe stakeholders.

Heidi behaalde haar master Handelsingenieur aan de Solvay Business School. Bovendien heeft ze een certificaat People Management van de Vlerick Management School op zak.

Zowel op het werk, als in haar vrije tijd streeft Heidi ernaar om zich steeds voor de volle 100% in te zetten en haalt ze energie uit het constructief samenwerken met gemotiveerde collega’s om zo samen de doelstellingen te behalen. Naast het werk, gaat Heidi graag lopen of fietsen. Daarnaast brengt ze graag tijd door met haar gezin en gaat ze geregeld naar wedstrijden van haar 3 kinderen kijken.

 

Pascal Van Eyken

Pascal Van Eyken, Director SE & EB

Sinds 1 februari neemt Pascal Van Eyken de functie Director Employee Benefits & Self Employed op bij NN Belgium. Daarvoor was hij er aan de slag als director Employee Benefits.

In zijn huidige rol is Pascal verantwoordelijk voor zowel de sales als de customer care naar de professionele en zelfstandige klanten toe. Klantgericht handelen, als een kompas voor strategie en dienstverlening, staat hierbij voorop. Hij maakt er een zaak van om te blijven innoveren met respect voor het team en de resultaten.

Hij heeft doorheen de jaren heel wat ervaring opgebouwd. Zo was hij CEO van het toenmalige Gras Savoye, nu Willis Towers Watson. Daarboven was hij Vice-voorzitter bij BVVM-UPCA. Met meer dan 30 jaar ervaring in de financiële sector en zijn uitgebreide netwerk is hij de juiste man voor de job.

Pascal behaalde zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen in 1988. Bovendien heeft hij een certificaat Strategic Management in Banking Programme (INSEAD) op zak.

Pascal is een wereldreiziger, en ontdekt daarbij graag mooie natuur samen met familie en vrienden. Hij is een man met vele talenten: hij voedt zijn talenknobbel met avondlessen Spaans en heeft een passie voor gitaar. Daarnaast is hij een levensgenieter en dat laat zich merken in zijn interesse in wijnen gekoppeld met culinaire hoogstandjes.