Management Team

Management Team

Martijn Hoogeweegen

Martijn Hoogeweegen, Chief Executive Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Martijn Hoogeweegen startte op 1 september 2023 als Chief Executive Officer bij NN Belgium.

Met 23 jaar managementervaring en expertise op het vlak van financiën en verzekeringen heeft Martijn er al een mooi parcours opzitten. Hij startte zijn loopbaan bij de consultants van AT Kearney, met een overstap in 2005 naar ING als Principal Consultant in Strategy & Business Change; en vanaf 2010 heeft hij bij NN Group verschillende senior leidinggevende functies bekleed. In 2021 werd hij benoemd tot directeur NN Life & Pension Services. Onder zijn leiding heeft de Life & Pensions Services-organisatie de klantenbetrokkenheid aanzienlijk verbeterd. Hij droeg ook bij aan de vereenvoudiging van het IT-landschap en de processen van Leven en Pensioenen.

Zijn expertise zal Martijn helpen om NN verder te laten groeien op de Belgische markt van pensioen en bescherming, en bij de verdere uitbouw van een sterk distributienetwerk.

Martijn behaalde zijn masterdiploma, gevolgd door een doctoraat in Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zijn vrije tijd brengt Martijn graag door op het tennisveld en hij gaat hij met familie en vrienden op stap. Ook is hij vaak met zijn zoon en/of dochter bij Feyenoord in De Kuip te vinden.

Els Brusselmans 2022

Els Brusselmans, Chief HR Officer

Els Brusselmans is de nieuwe Chief HR Officer bij NN Belgium. Els zal de ontwikkelingsnoden van alle teamleden invullen, en de organisatie ook duurzamer en meer agile maken. Met een master in psychologie en bijna 25 jaar ervaring in HR is zij de geknipte persoon daarvoor. Ze heeft jarenlange ervaring in het senior management van multinationals als Siemens, Bekaert, Corialis Group en meer recent, het SAS Institute. Els is een echte allrounder in de HR-wereld en is erg bedreven in Talent Acquisition, Performance Management, Training & Development, Career Development en Individual Coaching, om maar een paar van haar specialismen te noemen.

Els houdt van de kleine dingen in het leven: relaxen met vrienden en familie, en leuke avondjes uit. Ze leest graag, blijft fit door te fietsen, hardlopen en fitnessen.

Heidi Cortois  2022

Heidi Cortois , Chief Commercial Officer Broker Channel

Sinds 1 april is Heidi Cortois aan de slag bij NN Insurance Belgium als Chief Commercial Officer Broker Channel.

Heidi heeft een achtergrond van 23 jaar binnen de financiële sector. In haar nieuwe functie kan ze de operationele ervaring, die ze als CIO/COO opdeed bij Crelan, en haar commerciële ervaring, als Director Financial Institutions bij TriFinance, bundelen en benutten de dienstverlening naar klanten en distributiepartners verder te verbeteren. In de huidige complexe wereld, waar elke consument snakt naar eenvoud, zal ze in haar rol stevige stappen vooruit zetten in het eenvoudiger maken van onze processen. Daarbij zet ze in op de samenwerking met zowel interne als externe stakeholders.

Heidi behaalde haar master Handelsingenieur aan de Solvay Business School. Bovendien heeft ze een certificaat People Management van de Vlerick Management School op zak.

Zowel op het werk, als in haar vrije tijd streeft Heidi ernaar om zich steeds voor de volle 100% in te zetten en haalt ze energie uit het constructief samenwerken met gemotiveerde collega’s om zo samen de doelstellingen te behalen. Naast het werk, gaat Heidi graag lopen of fietsen. Daarnaast brengt ze graag tijd door met haar gezin en gaat ze geregeld naar wedstrijden van haar 3 kinderen kijken.

 

christophe_van_loo.jpg

Christophe Van Loo, Chief Commercial Officer Institutional Partners

Christophe Van Loo werd op 16 januari 2023 aangesteld als Chief Commercial Officer Institutional Partners* bij NN Belgium.

Met meer dan 20 jaar ervaring binnen de financiële sector in verschillende management rollen, is Christophe Van Loo de geknipte persoon voor deze functie. Gesteund door een dedicated team gaat hij aan de slag om de wederzijdse belangen van de verzekeraar en de verschillende bancaire partners te behartigen.

Christophe behaalde een masterdiploma als handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven, en ronde succesvol twee postgraduaatstudies af aan de Vlerick Business school in Service Management & Service Innovation en Compensation & Benefits.

Zowel op als naast het werk gelooft Christophe in het belang van persoonlijk contact om mensen beter te leren kennen en sterke relaties uit te bouwen. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om op reis gaan met zijn gezin, te mountainbiken en gaat hij geregeld supporteren tijdens de hockeywedstrijden van zijn twee kinderen.

Angela Lissenburg-Rademaker

Angela Lissenburg-Rademaker, Chief Risk Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Angela Lissenburg-Rademaker werd op 1 april 2022 aangesteld als Chief Risk Officer en Lid van de Raad van Bestuur bij NN Belgium.

Angela heeft ruim 20 jaar ervaring binnen Nationale-Nederlanden en bekleedde onder andere (management)functies binnen domeinen zoals riskmanagement, capital management en pricing.

Met haar rijke expertise binnen het domein, gekoppeld aan haar passie voor leiderschap, maakt ze er haar missie van om risicobewustzijn niet alleen een zaak van risk experts te maken, maar van het volledige bedrijf.

Angela behaalde een masterdiploma’ in Econometrie, aan de universiteit van Rotterdam, en Actuariaat, aan de Universiteit van Amsterdam, waarna zij haar postdoctorale titel als ‘actuaris AG’ heeft afgerond.

Haar liefde voor de kust bracht Angela richting Middelburg (Zeeland, Nederland) waar ze woont met haar gezin. In het weekend gaat ze graag met haar gezin en pup wandelen en uitwaaien op het strand. Naast het werk houdt ze van (steden)trips maken en reizen met haar gezin, koken en bakken en helpen als vrijwilliger bij de sport van haar kinderen. 

Tom Nauwelaerts

Tom Nauwelaerts, Chief Information Officer

Tom Nauwelaerts werd op 1 juni 2022 aangesteld als Chief Information Officer* bij NN Belgium.

Tom Nauwelaerts heeft ruime ervaring opgebouwd in verschillende IT management functies binnen de telecomsector (Architecture, Demand, Delivery en Operations). De laatste 4 jaar binnen de telecom lag zijn focus op IT-transformatie. In 2020 heeft Tom de overstap gemaakt naar de verzekeringssector en vatte hij zijn carrière aan binnen NN als Manager IT Delivery. Sinds juni 2022 neemt hij de rol Chief Information Officer voor zijn rekening.

Met zijn ruime change achtergrond is hij de juiste persoon om in te zetten op de verdere IT-transformatie binnen NN en het bedrijf IT-matig verder klaar te maken voor groei in de Belgische levensverzekeringsmarkt.

Tom heeft 5 jaar Computerwetenschappen gestudeerd aan de KU Leuven en behaalde aansluitend zijn postgraduaat in Toegepaste Economie.

In zijn vrije tijd gaat Tom regelmatig wandelen of fietsen. Hij is ook fervent supporter voor de voetbalclub van zijn zoon. Daarnaast houdt hij van sleutelen aan zijn old-timer, een VW kever van 1978.

 

Joost Van Ginkel 2022

Joost van Ginkel, Chief Customer Experience Officer

Op 1 november2022 werd Joost van Ginkel aangesteld als Chief Customer Experience Officer bij NN Belgium.

In zijn huidige rol ziet hij toe op de analyse van klantbehoeften, het ontwikkelen van concrete verzekeringsoplossingen en het bouwen van de juiste digitale ondersteuning. Daarnaast begeleidt hij zijn team bij het creëren van een creatieve en succesvolle go-to-market strategie en distributieondersteuning. De sleutel tot succes is daarbij een optimale samenwerking tussen alle betrokken diensten.

Joost heeft ruime ervaring in de verzekeringssector. Zo startte hij in 2009 zijn carrière als Management Trainee bij ING Groep in Nederland. Vervolgens bekleedde hij meerdere functies binnen Marketing, Product Management en Innovatie in Nederland, Luxemburg en Polen. In 2014 vervolgde hij zijn carrière bij NN Belgium.

Joost behaalde zijn Master of Science in Business Administration aan de Rotterdam School of Management – Erasmus University Rotterdam. Hij heeft daarnaast ook een Master of Marketing van de Tias Business School op zak.

Joost houdt van reizen en leest in zijn vrije tijd graag non-fictie boeken over geschiedenis en politiek. Verder kan hij erg genieten van een lange wandeling in Schotland door de Highlands, waar hij regelmatig te vinden is.

 

Dieter Vermeire 2022

Dieter Vermeire, Chief Finance Officer en Lid van de Raad van Bestuur

Dieter Vermeire startte zijn carrière bij de groep in 2009. Hij begon als actuaris en klom al een jaar later op tot hoofd van het Valuation Team.

Van 2003 tot 2009 werkte Dieter als financiële analist in het Risk and Capital Management departement bij de Fortis Holding.

Dieter houdt zich bezig met het doorgronden van complexe risico-materie. Zijn uitdaging in de huidige, onzekere economie en regulering bestaat uit een uitstekend balansbeheer, op basis van gedisciplineerd kapitaal- en risicomanagement. Hij zorgt bovendien voor het verder uitbouwen van de risicomanagementcapaciteiten in lijn met de Solvabiliteit II-richtlijnen.

Dieter brengt graag tijd door met zijn drie kinderen, of gaat lopen of fietsen. Zijn favoriete reisbestemming is de bergen, om te snowboarden of te wandelen.

Dieter behaalde masterdiploma’s in Toegepaste Economische Wetenschappen, Bank- en Financiewezen en Financial & Actuarial Engineering, aan de universiteiten van Gent en Leuven. Bovendien is hij een gecertificeerd actuaris en een Chartered Financial Analyst.

Van oktober 2014 t.e.m. augustus 2021 was Dieter Chief Risk Officer bij NN Insurance Belgium.

Sinds september 2021 neemt hij de rol op van Chief Finance Officer en is hij lid van de Raad van Bestuur van NN Insurance Belgium.