Gelukkig Zelfstandig word je niet alleen: 8 zelfstandigen getuigen

Uit onderzoek blijkt dat, gezien de context van uitzonderlijk hoge inflatie en loodzware energiefacturen, de mentale gezondheid van zelfstandigen zwaar onder druk staat. Ben jij gelukkig zelfstandig? Zonder een gezonde geest is succesvol business doen ver weg. Mentaal welzijn moet dan ook bespreekbaar zijn onder zelfstandigen, en wij dragen graag ons steentje bij om dat gesprek te openen! Want open praten over hoe je erin zit, helpt uitvallen door mentale problemen te voorkomen.

gelukkig zelfstandig
In dit artikel

  Het zijn financieel zware tijden voor iedereen, maar zelfstandigen steken van nature hun nek uit, gedreven door ongebreidelde passie en oeverloos enthousiasme. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk en is bewonderingswaardig. Maar soms mogen, nee moeten we de teugels wat vieren. Waarom? Dat laten we over aan ervaringsdeskundigen: 8 zelfstandigen met een ontzettend grote passie voor hun job, die stuk voor stuk ook erkennen dat hun carrière niet altijd van een leien dakje liep. En vooral dat je ook als ondernemer kwetsbaar bent en dat mag zijn. Want samen is beter dan alleen! Hun boodschap als collega-zelfstandige aan jou? Ondernemen is een leerproces, maar als er één ding is wat iedereen al van het begin zou moeten doen, is het wel communiceren met je omgeving. Want als zelfstandige sta je er niet alleen voor. Je hoeft niets van ons aan te nemen. Lees, kijk én luister naar jouw reisgenoten. Je begrijpt meteen welk verschil ondersteuning kan maken.

  Preventieve psychologische bijstand voor zelfstandige én gezin

  Het mentaal welzijn bij zelstandigen bespreekbaar maken? We voegen graag de daad bij het woord, met onze Mental Wellbeing Services. Hoe vaak heb je de woorden: ‘Druk druk druk’ al uitgesproken? Ongetwijfeld vaker dan je lief is. Nu is het tijd om lief te zijn voor jezelf. Een succesvolle zaak runnen kan heel wat voldoening geven. Maar die voldoening en toegewijde gedrevenheid kunnen ertoe leiden dat je jezelf voorbij holt. NN is er niet om je een halt toe te roepen. Wel om je te bevoorraden met ondersteuning waarvan jij misschien niet wist dat je ze nodig had.

  Sinds 5 september biedt NN een preventieve service* ter ondersteuning van hun mentale welzijn. Maar NN is er niet alleen voor jou. Ook jouw gezin kan bij ons terecht. Want samen is beter dan alleen!

  * De NN Wellbeing Services worden aangeboden aan zelfstandigen die een Scala verzekeringscontract onderschrijven waarin een invaliditeitsrente is voorzien.
   

   
  Deel dit artikel