NN Logo Home Aan de slag Onze API's Integratieproces Contact
Home  
Aan de slag Integratieproces
Onze API's Contact

In vier stappen naar API-integratie

Op dit platform kunt u onze verschillende API's, hun beschrijving en functionele documentatie verkennen, evenals de verschillende mogelijke customer journeys. Wanneer u klaar bent om het integratieproces te starten, zijn er vier eenvoudige stappen die u dient te volgen:

Image 3 Image 4 Image 5 Image 6

Uitproberen en
verkennen

Contract

Acceptatie

Productie

 

Uitproberen en verkennen

Op dit portaal bieden we u ondersteuning en documentatie om de voorbereiding van het integratieproces te makkelijker te maken. We nodigen u uit om u te registreren en in te loggen als u toegang wilt krijgen tot de technische documentatie, de API’s zelf en de gebruiksvoorwaarden. Nadat u bent ingelogd, kunt u ook uw sandbox of productieapplicatie registreren.

Contract

Als alles er goed uitziet en u besluit verder te gaan, zullen we een contract ondertekenen. Dit contract bevat voorwaarden en bepalingen die de belangen van uzelf en NN beschermen. Het is gericht op een eerlijke en redelijke verdeling van risico en aansprakelijkheid. Het contract bevat ook details over de uitwisseling van klantgegevens, de toegang tot gegevens en wederzijdse verplichtingen, en bepalingen omtrent beveiliging en licenties.

Acceptatie

Zodra het contract is ondertekend, kunnen we de acceptatiefase opstarten. We staan u bij door een sandbox-testomgeving aan te bieden die u in staat stelt enkele van de mogelijke integratiescenario's uit te proberen binnen een beveiligde omgeving, met gebruik van fictieve gegevens. Indien gewenst kunnen we ook enkele gestandaardiseerde testcases aanleveren. U krijgt een overzicht van alle relevante URL’s, en informatie over hoe u tokens kunt ophalen en gebruiken.

Productie

De laatste stap is om de API's in productie te nemen. Uiteraard blijven we u ondersteunen door up-to-date informatie te bieden over updates en onderhoud. U krijgt ten slotte ook toegang tot nuttige informatie over HTTP-statuscodes, foutafhandeling en een handige FAQ.