Hoe gerust ben jij in je financiële toekomst?

Er bestaat een direct verband tussen je geluk en twee belangrijke factoren. Ben je tevreden met je financiële situatie, dan boost dat je geluk. Daarnaast speelt ook je gemoedsrust een grote rol: hoe geruster jij je voelt over je toekomst, hoe groter je kans op geluk. De combinatie van beide is dus cruciaal: hoe zit het met jouw financiële gemoedsrust? Bereken je financiële gemoedsrustscore hier en vergelijk je score met de doorsnee Belg. Je krijgt meteen ook slimme tips van onze experts. Die je bezorgdheid wat wegnemen, of je nog meer vertrouwen geven.

Bereken jouw Financiële Gemoedsrust

Zie jij je geldzaken en de toekomst wat somber in? Maak je je weinig zorgen? Of slaap je zelfs op je 2 oren?

Doe de test

Heb jij al een financieel plan?

Feit: mensen met een plan dat ze ook volgen, zijn geruster over hun financiële toekomst. Onze experts zetten je graag op weg. Ze houden rekening met wat jij wil en kan. Het resultaat? Een spaar- of beleggingsplan dat net zo uniek is als jij.

Ontdek het hier

Verzeker ook de toekomst van je gezin

Je financiële gemoedsrust gaat vast verder dan jezelf. Want het leven gaat voort als jij of je partner overlijden. Zowel voor je familie als je zaak. Ontdek de oplossingen waarmee je hen alvast de geldzorgen bespaart als jij er niet meer bent.

Ontdek onze beschermingen bij overlijden

Evolutie van de financiële gemoedsrust barometer.

Hoe is het vandaag gesteld met de financiële gemoedsrust van de Belg? Elke 6 maanden peilt de financiële gemoedsrust barometer hoe gerust de Belg zich voelt met betrekking tot zijn financiële situatie. Eerste resultaten tonen aan dat de Belg gemiddeld 60 op 100 scoort. Zeker niet slecht, maar er is nog ruimte voor verbetering!

Evolutie van de financiële gemoedsrust barometer.

barometer

Vrouwen zijn financieel minder goed voorbereid dan mannen.

Nieuwe data uit de Financiële Gemoedsrust Barometer brengen een opvallend verschil tussen vrouwen en mannen aan het licht. Vooral vrouwen tussen de 35 en 49 jaar vinden opvallend minder financiële gemoedsrust. Maar er is meer aan de hand. Ze hebben ook minder spaarproducten en zijn minder goed voorbereid op hun pensioen dan hun mannelijke tegenpolen.

Ontdek hier meer over de ongelijkheid van de financiële gemoedsrust tussen mannen en vrouwen.