Hoe gerust ben jij in je financiële toekomst?

Er bestaat een direct verband tussen je geluk en twee belangrijke factoren. Ben je tevreden met je financiële situatie, dan boost dat je geluk. Daarnaast speelt ook je gemoedsrust een grote rol: hoe geruster jij je voelt over je toekomst, hoe groter je kans op geluk. De combinatie van beide is dus cruciaal: hoe zit het met jouw financiële gemoedsrust? Bereken je financiële gemoedsrustscore hier en vergelijk je score met de doorsnee Belg. Je krijgt meteen ook slimme tips van onze experts. Die je bezorgdheid wat wegnemen, of je nog meer vertrouwen geven.

Bereken jouw Financiële Gemoedsrust

Zie jij je geldzaken en de toekomst wat somber in? Maak je je weinig zorgen? Of slaap je zelfs op je 2 oren?

Doe de test

Heb jij al een financieel plan?

Feit: mensen met een plan dat ze ook volgen, zijn geruster over hun financiële toekomst. Onze experts zetten je graag op weg. Ze houden rekening met wat jij wil en kan. Het resultaat? Een spaar- of beleggingsplan dat net zo uniek is als jij.

Ontdek het hier

Ondernemer, bescherm jezelf

Als ondernemer mag je zeker je verzekeringen en aansprakelijkheid niet uit het oog verliezen. Wat als je ziek wordt? Wat als er je plots een schadeclaim boven het hoofd hangt? Wat indien je plots zou overlijden? Bescherm jezelf, je nabestaanden en je zaak met de juiste verzekeringen.

Ontdek onze bescherming

Evolutie van de financiële gemoedsrust barometer.

Hoe is het vandaag gesteld met de financiële gemoedsrust van de Belg? Elke 6 maanden peilt de financiële gemoedsrust barometer hoe gerust de Belg zich voelt met betrekking tot zijn financiële situatie. De resultaten van de jongste peiling tonen aan dat de Belg gemiddeld 61.2 op 100 scoort. Zeker niet slecht, maar er is nog ruimte voor verbetering!

barometer

nl_landinspagebarometer

De gemiddelde zelfstandige houdt zijn financiële gemoedsrust op peil.

In onze recentste peiling naar de Financiële Gemoedsrust van de Belg verrast de hoge score van zelfstandigen. Sommigen onder hen konden hun omzet op peil houden, anderen helaas niet. Toch panikeert de gemiddelde zelfstandige niet. Dat heeft te maken met de vaststelling dat hij over een grotere financiële kennis beschikt dan gemiddeld en ook beter voorbereid is op financieel zwaar weer.

Ontdek hier meer over hoe het gesteld is met de financiële gemoedsrust bij zelfstandigen.