Hoe gerust ben jij in je financiële toekomst?

Er bestaat een direct verband tussen je geluk en twee belangrijke factoren. Ben je tevreden met je financiële situatie, dan boost dat je geluk. Daarnaast speelt ook je gemoedsrust een grote rol: hoe geruster jij je voelt over je toekomst, hoe groter je kans op geluk. De combinatie van beide is dus cruciaal: hoe zit het met jouw financiële gemoedsrust? Bereken je financiële gemoedsrustscore hier en vergelijk je score met de doorsnee Belg. Je krijgt meteen ook slimme tips van onze experts. Die je bezorgdheid wat wegnemen, of je nog meer vertrouwen geven.

Bereken jouw Financiële Gemoedsrust

Zie jij je geldzaken en de toekomst wat somber in? Maak je je weinig zorgen? Of slaap je zelfs op je 2 oren?

Doe de test

Heb jij al een financieel plan?

Feit: mensen met een plan dat ze ook volgen, zijn geruster over hun financiële toekomst. Onze experts zetten je graag op weg. Ze houden rekening met wat jij wil en kan. Het resultaat? Een spaar- of beleggingsplan dat net zo uniek is als jij.

Ontdek het hier

Ondernemer, bescherm jezelf

Als ondernemer mag je zeker je verzekeringen en aansprakelijkheid niet uit het oog verliezen. Wat als je ziek wordt? Wat als er je plots een schadeclaim boven het hoofd hangt? Wat indien je plots zou overlijden? Bescherm jezelf, je nabestaanden en je zaak met de juiste verzekeringen.

Ontdek onze bescherming

Stand van zaken van de financiële gemoedsrust barometer.

Hoe is het vandaag gesteld met de financiële gemoedsrust van de Belg? Elke 6 maanden peilt de financiële gemoedsrust barometer hoe gerust de Belg zich voelt over zijn financiële situatie. Deze halfjaarlijkse analyse onderzoekt de financiële gemoedsrust van de Belgen op basis van meer dan 20 variabelen. Drie aspecten blijken daarbij bepalend te zijn voor de belangrijkste verschillen in financiële gemoedsrust tussen individuen, namelijk de hoeveelheid spaargeld, de gezondheidstoestand en het hebben van schulden (naast lopende leningen) bij een financiële instelling.

 

Ontdek hier het volledige dossier en de resultaten.