Vlajo Innovatiekamp & NN

Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) organiseert in alle Vlaamse provincies een reeks innovatiekampen voor zowel secundair als hoger onderwijs. Dit initiatief daagt ondernemende jongeren uit om innovatieve en creatieve antwoorden te bedenken voor een realistische bedrijfsuitdaging. Ze worden in het uitwerken van hun businessplan bijgestaan door experten uit het bedrijfsleven. Een jury selecteert aan het einde van het traject het beste idee. Het Vlajo Innovatiekampillustreerthoe onderwijs en bedrijfsleven kunnen samenwerken om vernieuwende oplossingen te ontwikkelen. NN was sponsor van de editie 16 november en leverde4 uitdagingen, de experten en de jury.

De opdracht

Het winnende team beantwoordde deze uitdaging: “Hoe kan een verzekeraar als NN op een innovatieve manier inspelen op de groeiende behoefte aan ouderenzorg?”

Het winnende team

Hannah-Marie Hermans (Heilig Graf, Turnhout), Jorre Ceyssens (Sint-Michiel, Leopoldsburg), Emile Brouwers (Rozenberg, Mol), Robbe Van Cauwenbergh (Scheppersinstituut, Mechelen), Brent Claus (Atheneum, Sint-Truiden).

Vlajo 2017 - Winnaars

het winnende team met Jan Van Autreve

Het idee

Het winnende team verdedigde met schwung hun “Young & Old” idee. Een co-housingproject voor jongeren en ouderen: studenten krijgen er goedkope woonruimte en bieden in ruil praktische hulp en sociale contacten aan de ouderen.

“Het gaat om een sociaal project waarbij verzekeraar en overheid samen inspelen op het betaalbaar maken van een rusthuis, maar eveneens voordelen met zich meebrengt voor studenten. Door deze twee groepen met elkaar te verenigen creëren we een efficiënt en goedkoop logement.”

Commentaar van de jury

Jan Van Autreve, CEO van NN Belgium en juryvoorzitter: “Ik was verbaasd over de dynamiek en ideeën tijdens dit innovatiekamp. Het winnende team heeft een schitterende presentatie gegeven en een zeer concreet concept uitgewerkt. We gaan hun idee niet zomaar klasseren, we gaan verder intern evalueren en bespreken. De winnaars worden binnenkort ook uitgenodigd bij NN om een kijkje te nemen achter de schermen.”

NN bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en ideeën!