De tijd van mijn leven: ondernemen. Als prille starters ... én getrouwd koppel!

Kohezie

Kohezie

Ondernemen als prille starters … én getrouwd koppel.

Eline Van Houtte (38) en Christophe Garnier (42) zijn vandaag nog werkzaam als sales consultants. Straks stoppen ze echter al hun kennis en ervaring in hun gloednieuwe project Kohezie, een coworking-plek in Gent die het een beetje anders (zeg gerust amicaler) aanpakt. Zo kun je er vanaf april 2020 niet alleen terecht voor een flexwerkplek middenin het groen, een huiselijk vergaderzaaltje of een oergezellige productpresentatie. Maar ook voor een speels tussendoortje met je team in de aanwezige escape rooms! “Bij Kohezie deel je niet alleen een bureau, een printer en een cafetaria, maar mag je gerust ook je ‘werkissues’ delen tijdens de maandelijkse Speakers’ corner. Zo komen we samen tot oplossingen.”

 

VANDAAG

Hoe zouden jullie jullie toekomstig ‘kindje’ Kohezie het best omschrijven?

Eline (38): “De naam verklapt het al een beetje. Kohezie wil mensen samenbrengen in een toffe, open coworking-omgeving, waar ze hun kennis kunnen delen en dus elkaar versterken. We richten ons hierbij zowel naar b2c (business-to-consumer) als b2b (business-to-business). Maar in onze coworking-formule zijn ook randactiviteiten, zoals seminaries en zelfs escape rooms, bijzonder belangrijk. We willen immers de interactie tussen mensen verder bevorderen, omdat we meer geloven in samen beleven, en vervolgens samen ondernemen, dan gewoon in losse contacten.”

Jullie bieden zowel business als entertainment aan, en zien dit dus niet als twee afzonderlijke werelden?

Christophe (42): “Samen én apart. Gezinnen, vriendengroepen, collega’s … willen vandaag sowieso meer activiteiten doen, samen dingen beleven en doelen bereiken. Gewoon omdat het telkens weer nieuwe, leuke ervaringen zijn. En in een werkomgeving zie je precies hetzelfde: ook daar worden regelmatig activiteiten georganiseerd om teams beter te laten samenwerken en sterker te maken.” 

Wat zal jullie coworking-project anders maken, in vergelijking met andere coworking-plekken?

Eline: “Uiteraard willen we ons graag differentiëren. De rode draad wordt alvast het ‘thuisgevoel’. Vergelijk het gerust met je eigen vertrouwde ‘home office’. Denk dus vooral niet aan een kaal, grauw, zakelijke kantoor. We creëren een lage instapdrempel, zodat we heel veel verschillende mensen aanspreken. Waarom mensen zich onmiddellijk zullen thuis voelen in ons pand?  Door heel veel informeel overleg, waardoor we interactie stimuleren. Daarnaast doen we er ook alles aan om ‘buiten’ naar ‘binnen’ brengen …

Christophe: “Onze twee binnentuinen zullen voor veel groen, zuurstof en natuurlijke lichtinval zorgen. Plan is ook dat we daar gewoon met z’n tweetjes rondlopen en mensen bijstaan met advies en zelfs onze saleservaring delen. Maar sowieso altijd op een gemoedelijke, amicale manier. We willen ook maandelijks een Speakers’ corner organiseren waar nieuwkomers zichzelf, hun project(en) of eventueel moeilijke werkissues kunnen presenteren. De centrale gedachte? Bij Kohezie deel je niet alleen een bureau, een printer en een cafetaria, maar mag je gerust ook je ‘werkissues’ delen. Op die manier kunnen we samen oplossingen vinden.”

 

STRAKS

Mensen van onze leeftijd raken al eens in paniek en weten niet altijd hoe het verder moet. Bij ons is het eerder een zegen, zoals in: “ah tof, vanaf nu is alles mogelijk!”.

 

Jullie zijn 38 jaar en 42 jaar en hebben ook samen twee dochtertjes. Speelde leeftijd ook mee bij de beslissing om een coworking-plek te starten? Zoals in: het is nu of nooit, want straks zijn we ‘te oud’?

Christophe: “We zien momenteel in onze sector weinig mensen van boven de 50 jaar die nog ‘op de baan zijn’. Ofwel verlaten ze het bedrijf, ofwel worden ze bijvoorbeeld coach. We wilden hierop voorbereid zijn en kwamen dus op het idee om een coworking te starten. Mensen van onze leeftijd raken al eens in paniek en weten niet altijd hoe het verder moet. Bij ons is het eerder een zegen, zoals in: “ah tof, vanaf nu is alles mogelijk!”. Ik refereer hierbij graag naar Everybody’s free (to wear sunscreen) van Baz Luhrmann. Die zingt: “Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your life. The most interesting people I know didn’t know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.

Eline: “Leeftijd speelt wel ergens parten. Zo zouden we 10 jaar geleden nooit gestart zijn met dit project. Maar vandaag beschikken we over de nodige levens- en werkervaring. 

Hoe zijn jullie precies gestart met de plannen rond de co-work activiteit? Konden jullie rekenen op hulp en/of advies?

Eline: “We hebben eerst zelf geprobeerd, en dus zelf de plannen geschetst en uitgetekend: invulling van het pand, de vergaderzalen, escape rooms … Maar we hebben dan redelijk snel Kantoor van Morgen (een architectenbureau in Melle, gespecialiseerd in het inrichten van kantoren) onder de arm genomen. Dankzij hen kregen we heel veel extra inspiratie en doorliepen we de hele flow van het gebouw dat we aankochten. Zij wisten heel goed wat de noden van onze toekomstige klanten waren.”

Christophe: “Ze vertelden onder meer waar de diverse kantoorruimtes en meeting rooms konden komen. We hebben zo’n 10 à 15 keer samen gezeten en ontvingen een batterij aan plannen met aanduidingen voor gyprocwanden, verlichting, verluchting, glaspartijen, maatwerk … En daarmee gaan we nu verder aan de slag. Ondertussen kunnen we wel blijven rekenen op de nodige begeleiding van Frank en Saartje bij Kantoor van Morgen.” 

Jullie zijn getrouwd en starten dus ook als koppel deze zaak. Is dat een voordeel?

Christophe: “Het schrikt mij niet af, want ik weet heel goed wat ik aan Eline heb. We vullen elkaar uitstekend aan. Moest ik baas zijn, ik neem haar onmiddellijk aan (lacht). Ongetwijfeld zullen er ook strubbelingen zijn, maar daar gaan we sowieso veel uit leren.”

Eline: “Je privésituatie wordt je werksituatie, en dat schrikt me wel wat af. Gaan we niet alleen nog over de zaak praten? We hebben beide onze eigen ideeën en soms moeten we die beter leren communiceren, af en toe compromissen maken … Sowieso kan het ons als koppel beter maken.”

Hoe gaan jullie Kohezie, en uiteraard jullie zelf en de kinderen, straks beschermen?

Eline: “De aankoop van het pand is op zich al een bepaalde zekerheid. Want investeren in vastgoed is altijd een goede zaak, zeker op lange termijn. Alle waarborgen liggen op het pand zelf, dus op die manier beschermen we onze privésituatie. Daarnaast is Kohezie een BV, waardoor we 3 jaar beperkte aansprakelijkheid genieten. Bovendien heb ik een extra verzekering gewaarborgd inkomen voor moest ik plots een lange tijd ziek vallen of een ernstig ongeval krijgen. Verder beschikken we beide over een levensverzekering, zodat we de kinderen niet kunnen opzadelen met een schuldenberg bij een overlijden … We spreiden ook het risico, want ik stap niet meteen in de zaak en blijf dus nog even doorwerken als consultant. Zo geven we onszelf de tijd om goed op te starten en is er een vast loon om de lopende rekeningen te betalen.”

 

LATER

Waar zien jullie Kohezie binnen pakweg 2 jaar?

Christophe: “We zitten nu volop in de planfase en het opvragen van offertes. In april 2020 gaan we effectief van start. Sowieso zal het constant bijleren en bijsturen worden. We hebben nu zaken in ons hoofd die tegen de opening waarschijnlijk niet langer relevant zullen zijn. We zorgden alvast voor een realistisch financieel plan met een minimale startbezetting. We hebben onszelf een bepaalde target opgelegd voor zowel de escape rooms als de kantoren. Op de conferentieruimte bewust niet. Deze zien we niet meteen als een opbrengstmiddel, want we willen er graag nog alle kanten mee uit. Bijvoorbeeld gratis ter beschikking stellen voor een vzw die een presentatie wil geven.”

Is Kohezie voor jullie het eindstation of willen jullie nog andere zaken verwezenlijken? 

Christophe: “Wel, sowieso heb ik altijd veel variatie nodig. Maar die zal ik zeker vinden bij Kohezie: koffie aanvullen, escape rooms uitbaten, advies verlenen … Voor mij volstaat dit, maar Eline denkt wel al verder.”

Eline: “Mocht het concept na een tijdje goed aanslaan, zou ik het graag willen opentrekken. Bijvoorbeeld naar andere steden verhuizen om daar vervolgens een gelijkaardige Kohezie op te starten. Of nog andere mogelijkheden zoeken om uit te breiden.” 

Christophe & Eline (samen plots op dreef …): “Nu, en we spreken dan over 10 jaar later … Het grote voordeel is dat we op termijn naar grote bedrijven kunnen stappen. Het mobiliteitsprobleem gaat alleen maar groter worden. Er zullen kilometerheffingen komen, de fileproblemen gaan er niet op verbeteren … Bedrijven zullen dus meer en meer openstaan voor satellietkantoren. Ze zullen op zoek gaan naar één partner die voor hen lokaal werken vlot kan organiseren. Dus zouden werknemers die in eenzelfde stad wonen naar een Kohezie in Gent, Antwerpen, Brussel … kunnen trekken en van daaruit hun job doen.” 

Duidelijk grootse plannen! Hoe gaan jullie waken over een gezond evenwicht tussen werk en gezin?

Christophe: “We beschermen nu al goed de tijd die we met de kinderen spenderen. Ze tijdig ophalen van sportactiviteiten, zorgen dat er gezonde en gevarieerde maaltijden op tafel staan ... dat vinden we allemaal heel belangrijk. Onze kinderen mogen vooral niet de dupe worden van het feit dat we nu volop met Kohezie bezig zijn. We kijken nu al uit naar onze reis naar Italië, waar we uiteraard ook gesprekken zullen hebben over Kohezie. Maar pas na een dag in het zwembad met de kinderen … en met een goed glas wijn!”

Eline: “Momenteel is er niet echt een duidelijke grens tussen werk en privé, omdat we ook ’s avonds of in het weekend nog bezig zijn met de plannen voor Kohezie. Maar we hopen door nu te investeren, dat we daar later de vruchten van zullen plukken en dus nog meer balans zullen vinden tussen werk en privé. En in de verre toekomst? Wel, als er 80 enthousiaste mensen aan het werk zijn in Kohezie, de waarde van het gebouw behouden blijft én we hierdoor dus iets moois kunnen nalaten voor onze dochters, zullen we geslaagd zijn.”