We zijn zes jaar ouder dan we denken

Delta Lloyd Life maakte de resultaten bekend van haar Nationaal Gezonderzoek 2016. Deze tweede editie meet de impact van de levensstijl van de Belgische werknemers op hun biologische leeftijd en peilt naar hun visie op een lang, gezond en gelukkig leven.

Dit levert voor het eerst representatieve cijfers op over het verschil tussen hun biologische en kalenderleeftijd. Uit de resultaten blijkt dat de Belgen de gevolgen van hun levensstijl zwaar onderschatten en dat de biologische leeftijd van de Belgische werknemer gemiddeld 6 jaar hoger is dan haar/zijn kalenderleeftijd.

Combinaties van een ongezond eetpatroon, een gebrek aan lichaamsbeweging of stress vormen geen uitzondering bij onze Belgische werknemers. Zo heeft maar liefst 48% overgewicht, 38% heeft een inactieve levensstijl, 47% heeft regelmatig stress of voelt zich angstig en 10% neemt dagelijks antidepressiva. Ondanks hun matige gezondheidstoestand, hopen ze echter wel lang te leven. Zo zegt twee derde van de Belgische werknemers (68%) dat ze graag 85 jaar of ouder wil worden. Algemeen kunnen we ook vaststellen dat er een levensstijlkloof is: ongezondere werknemers willen minder oud willen worden en zijn ongelukkiger dan werknemers die een gezondere levensstijl hebben. Slechts 39% van de werknemers beseft dat het geheim van een lang leven afhangt van een gezonde levensstijl.

Klik hier om de volledige resultaten in te kijken (pdf)