Waarom werknemers aanmoedigen om te bewegen?

Amper 15% van de Belgische werknemers krijgt professioneel bewegingsadvies. Maar 1 op 5 werknemers geeft wel aan dat zijn werkgever openstaat voor sport tijdens de middag. Waarom zou een werkgever dat doen, investeren in beweging?

We spenderen meer dan een derde van onze tijd op het werk. Een reden te meer om ook op de werkplek aan onze gezondheid te werken. Dat kan onder meer door te bewegen.

Productiever
Regelmatig bewegen verhoogt de energie. Energieke werknemers kunnen bergen verzetten en zijn dus ook productiever. Van bewegende werknemers wordt u als werkgever dus zeker niet slechter. Integendeel!

BEWEGEN8-2016-03-30-NLMinder vaak afwezig
Werknemers die voldoende bewegen, zijn minder vaak en minder lang door ziekte afwezig in vergelijking met hun collega’s die onvoldoende bewegen. Laat dat personeel dus maar bewegen tijdens de middag of lunchwandeling!

Kostenbesparend
Ook het kostenplaatje van de werknemers is niet onbelangrijk. Werknemers die minder vaak bewegen vallen sneller uit en kosten u als werkgever ook centen. 1 dag ziekteverzuim kost een bedrijf tussen de 100 en 200 euro. Bedrijven kunnen veel geld besparen indien ze erin slagen het ziekteverzuim te doen afnemen.

Meer tevreden
Wie meer beweegt voelt zich ook mentaal beter en heeft meer veerkracht. Het vergroot ook de werkvreugde. Werknemers die met volle goesting komen werken, daar heeft u ongetwijfeld oren naar!

Minder stress
Voldoende bewegen is goed voor lichaam en geest. Wie regelmatig beweegt ervaart minder stress en voelt zich meer ontspannen. Toch aangenaam om mee samen te werken, zo'n werknemer die goed in zijn vel zit, niet?

Beter imago
Gezonde, fitte en tevreden werknemers doen het imago van het bedrijf glanzen. Geen betere ambassadeurs voor uw bedrijf dan fitte werknemers. Wat een uitstraling!