Voordelen van resultaatgericht werken voor de werkgever

38% van de werknemers zegt dat zijn organisatie actief bezig is met de manier waarop het werk is georganiseerd. Zoals flexibele arbeidstijden, thuiswerk of resultaatgericht werken. Er is duidelijk nog marge voor verbetering, want 67% van de werknemers verwacht dat hun werkgever meer inspanningen doet.

Waarom zou een werkgever zich moeten inzetten voor resultaatgericht werken? Wij zetten de voordelen voor de werkgever op een rij.

Meer inzet
Goed gedefinieerde doelen leiden uiteindelijk tot betrokkenheid bij medewerkers. Betrokkenheid zorgt ervoor dat werknemers zich net dat ietsje meer zullen inzetten voor de organisatie.

Tevreden werknemers
Werknemers zijn minder plaats- en tijdgebonden. Het geeft ze meer autonomie, en dat leidt tot meer tevredenheid. En tevreden werknemers veranderen nu eenmaal minder snel van job!

Hogere productiviteit
Werknemers die verantwoordelijk zijn voor hun eigen resultaten voelen zich betrokken en waarderen het flexibel werken. Het creëert productieve medewerkers die efficiënt te werk gaan. Voor het bedrijf betekent dit een stijging van de winst en betere prestaties.

Lager ziekteverzuim
Wie zelf zijn dag indeelt, kan ook meer rekening houden met het evenwicht tussen werk en privé. Dat is goed voor welzijn en gezondheid, en veroorzaakt minder ziekteverzuim.

Besparen van kantoorruimte
Werknemers die aan resultaatgericht werken doen, hoeven hun prestaties niet noodzakelijk altijd aan hetzelfde bureau te doen. Flexibele werkplekken of thuiswerk besparen de werkgever kosten voor kantoorruimte.

Lees ook de andere resultaten uit het Delta Lloyd Life gezonderzoek.