Is uw kotstudent goed verzekerd?

Implosie van de tv, een uitslaande brand, of diefstal van waardevolle spullen. Het zal uw kotstudent maar overkomen. Hoe kunt u uw kotstudent verzekeren tegen de meest gangbare risico’s?

Woningverzekering

De brandverzekering van de ouders dekt doorgaans ook het studentenverblijf van zoon of dochter. Dit is niet altijd het geval voor een diefstaldekking, die op zich al optioneel is. Dit is geen onbelangrijke waarborg, want ook op kot kunnen er waardevolle spullen liggen: een pc, laptop, tablet, smartphone …

Ook de inboedel van het kot is niet altijd automatisch verzekerd in de woningverzekering van de ouders. Zo niet kunt u steeds een uitbreiding van de waarborgen vragen, al zal dit u wellicht een meerpremie kosten. Check voor alle zekerheid de algemene voorwaarden van uw brandpolis nog eens of vraag het aan uw makelaar.

Familiale verzekering

Ook de familiale polis van de ouders biedt meestal dekking voor studerende kinderen. Als uw studerende zoon of dochter schade berokkent aan derden, komt de familiale verzekering dus doorgaans tussen. Voor alle zekerheid raadpleegt u best nog even de algemene voorwaarden om te zien of dit in uw geval klopt.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandsverzekering betaalt de kosten voor juridische bijstand in geval van een geschil. Stel dat uw zoon of dochter bij een ongeval met de fiets betrokken geraakt en er discussie ontstaat over de aansprakelijkheid, dan kan een rechtsbijstandsverzekering best handig zijn.

Ongevallen- en hospitalisatieverzekering

Ga zeker na of uw kotstudent nog mee verzekerd blijft volgens de algemene voorwaarden. U wil immers geen onaangename verrassingen.