Unplugged op vakantie voor een productief najaar

Deze zomer alle stekkers eruit! Tijd voor een vakantie zonder digitale afleiding. Beloning? Een extra productief najaar.

Betere focus en meer energie

Waar zo’n unplugged vakantie goed voor is? Zonder de afleiding van digitale media heb je meer focus en is er ruimte voor diepgang. Je hersenen moeten ook niet meer van het ene medium naar het andere springen, wat je creativiteit doet stijgen en stressniveau doet dalen.

Je neemt ook meer tijd om te bewegen. Na de eerste ontwenningsverschijnselen zal je zien hoeveel deugd het doet om niet meer continu op plings en beeps te moeten reageren. Energie voor tien!

Stille restaurants

Je kan beginnen met een klein stapje. Stap een wifi-loos restaurant binnen. Aan tafel op je smartphone tokkelen is er not done. Er zijn zelfs restaurants die je korting geven als je je smartphone achterlaat bij binnenkomst.

Digivrije vakantie

Een vorm van digiloze vakantie kan de volgende zijn. Bij aankomst drop je smartphone of andere apparatuur netjes aan de balie. Op je kamer is geen tv. Het helpt om je ’s avonds volledig over te geven aan bordspelletjes, een boek te lezen of babbel aan de gemeenschappelijke tafel.

Dure ontgifting

Klinkt dit allemaal wat ‘terug naar de oude tijd’? Kan best. Maar voor die oude tijd betalen mensen wel een smak geld. Onbereikbaar zijn is een luxe geworden. En voor luxe worden ronde bedragen neergeteld.

Zomerkamp voor volwassenen

In de Verenigde Staten gaan ze nog een stapje verder. Daar heb je vakantieformules zoals Camp Grounded. Het is een soort zomerkamp voor volwassenen die een digitale detox nodig hebben. Zin in een portie yoga, legoblokken, cursus absurde humor of pizza’s bakken? Dan weet je waar naartoe.

Het is allemaal niet zo moeilijk

Het kan natuurlijk ook allemaal een pak eenvoudiger. Kies een bestemming die jou energie geeft. Stap je hotelkamer, vakantiehuis of tent uit en laat je smartphone in je koffer. Ontdek de cultuur en de natuur van het land en praat op straat met mensen. Geen stress om de juiste selfie te delen met familie, vrienden of collega’s. Zo ben je er echt uit. Om in het najaar met tonnen energie dat briljante businessplan de vergaderzaal in te schieten!