Stretchen op de werkvloer

Ongeveer de helft van de werknemers (53%) heeft tijdens de werkdag vaak of altijd last van rug-, schouder- of nekpijn. Tijd voor een stretchoefening!

Slechts 12% van de werknemers zegt in zijn of haar bedrijf te kunnen genieten van bewegingsactiviteiten. Al is 35% van de werknemers wel vragende partij.

Stretchen
Stretchen is letterlijk het rekken en strekken van je spieren, zodat ze niet overbelast worden. Het maakt je spieren flexibeler en je gewrichten kunnen beter bewegen. Het is ook bovendien goed voor de bloedcirculatie.

Dag anders beginnen
Stretchen is een leuke manier om je werkdag echt anders te beginnen. Het eerste uur maar moeizaam op gang? Nood aan 5 koppen koffie? Met stretchen pak je de start van de werkdag wat dynamischer aan. Niet alleen je rug en schouders, maar ook je gemoed zullen je er dankbaar om zijn. 

Zit-sta-bureau
Stretchen kan ook op een 'automatische' manier. Heb je het geluk om aan een zit- en stabureau te mogen
werken? Prima. Zet de tafel om het halfuur eens naar boven. Lees je dossier al staand. Het haalt je lichaam uit de zithouding. Op die manier heb je een stretching zonder dat je bizarre oefeningen in je bureau staat te doen.

Bewegingstussendoortjes tijdens vergaderingen
Is het de cultuur op je werkplek om actieve breaks in te lassen? Mooi zo! Waarom geen stretchmoment tijdens de personeelsvergadering? In het begin wordt er vast wel wat onwennig gelachen, maar eens werknemers de voordelen van dat bewegen ervaren, kan het een blijver worden!

Middagstretch
Is er een ruimte waar collega's samen wat kunnen bewegen? Geen grootste sportactiviteiten, wel het lichaam dat vaak een hele dag stilzit eens van houding doen veranderen. Net voor de lunch 's middags een stretchsessie organiseren? Het zorgt voor ontlading en scherpt de teamspirit ook aan.

Tips voor aan bureauBEWEGEN7-2016-03-30-NL
Stretchen klinkt indrukwekkender dan het is. Want ook aan je bureau kan je makkelijk zelf oefeningen doen. Wat gaan staan, met de nek rollen, je uitrekken. Maar om deze oefeningen te doen is er wel een bedrijfscultuur nodig die hierin meegaat en aanmoedigt. Als een werkgever meewarig het hoofd schudt als hij of zij een werknemer ziet stretchen, dan zal het snel gedaan zijn met de oefeningen. Laat als werkgever dus duidelijk merken dat u deze manier om de gezondheid in eigen handen te nemen zeker stimuleert.

Mail rondsturen: tijd voor stretch
Personeel is doorgaans druk bezig. Niet iedereen heeft tijd en zin om op zoek te gaan naar de geschikte stretchoefeningen. Geef werknemers info waar ze oefeningen kunnen vinden. Laat regelmatig een bewegingsmail versturen met stretchtips. Een forum binnen het bedrijf om oefeningen uit te wisselen? Aanmoedigen!