Mogen werkgevers zich bemoeien met gezondheid werknemers?

Mag een werkgever zich bemoeien met de gezondheid van zijn werknemer? Is gezond leven een privéaangelegenheid of niet?

Bemoeien of aanmoedigen?

Werknemers zijn best bereid om tussen 9 en 5 voor gezond te gaan. Iets minder dan de helft van de werknemers geeft aan dat de werkgever hen mag motiveren om er een gezonde leefstijl op na te houden. Evenveel werknemers zeggen met plezier gebruik te willen maken van gezond eten als de werkgever dat zou aanbieden.

leefstijl.nl.art1

Werkomgeving

Maar hoever kan een werkgever hierin gaan? Is gezond leven een privéaangelegenheid of mogen werkgevers gerust een stapje verder gaan? We brengen heel wat uren op de werkvloer door, onze werkomgeving heeft dus best een grote invloed op de (on)gezonde keuze die we maken. In de kantine enkel snacks of een broodje kip curry? Dan wordt kiezen voor gezond erg moeilijk.

Goed voor beide partijen

We houden het bij een gedeelde verantwoordelijkheid, eentje van werknemer én werkgever. Waarom bedrijven zouden investeren in evenwichtige voeding of meer bewegen? Ze hebben er baat bij! Een gezonde werknemer presteert beter, is minder vaak afwezig en kan langer aan de slag blijven.

Gezondheidsbeleid

Gezonde voeding in het bedrijfsrestaurant, zit- en statafels als bureau of sportactiviteiten tijdens de middagpauze? Prima. Maar om werknemers écht langer aan het werk te houden moeten deze ingrepen onderdeel zijn van een degelijk gezondheidsbeleid. Een beleid waar oog is voor preventie, werkbaar werk en begeleiding.

En ... een werknemer kan gebruikmaken van al deze faciliteiten. Al kan hij hiertoe niet wettelijk verplicht worden. Werkgevers staan dan ook voor een grote uitdaging: de juiste balans te vinden tussen aanmoedigen en bemoeien.

Onderzoek

De resultaten besproken in dit artikel komen uit het Nationaal Gezonderzoek 2015 van Delta lloyd Life. Klik hier voor meer informatie.