Megatrend 4: Welke kansen biedt de grotere aandacht voor gezondheid u als belegger?

Dat de aandacht voor een gezonde levensstijl, sport en beweging alsmaar toeneemt, kon u lezen in ons vorig artikel. Vandaag leggen we u uit hoe u op deze trend kunt inspelen als belegger.

Evert Van Meeuwen, Senior Investment Manager bij Delta Lloyd Life: “Op dit moment lanceren heel wat ondernemingen producten, diensten of andere initiatieven die maximaal inzetten op de steeds stijgende interesse voor gezondheidsthema’s. Denk aan voedingsbedrijven die gezonde alternatieven op de markt brengen, maar ook aan technologie-ondernemingen die uitpakken met nieuwe apps op het vlak van gezondheid. Voorts merken we dat high tech-bedrijven partnerships sluiten met farmaceutische ondernemingen. De deal tussen Google en Novartis is daar een voorbeeld van. Ten slotte groeit ook het aanbod voor persoonlijke health care-producten en diensten bijna à la minute. Dit alles maakt dat een investering in dergelijke bedrijven erg interessant kan zijn voor de komende jaren, al blijft het natuurlijk de kunst om de juiste bedrijven te selecteren en op te letten voor de bekende bubbels.”

Smoothie en juice bars

“Op iets kleinere schaal, eerder in de kmo-markt, valt vooral de exponentiële stijging van het aantal smoothie bars, juice bars en wellness- en spa-centra op. “Wie op zoek is naar een interessante opportuniteit als zelfstandige, kan dit zeker in het achterhoofd houden. Maar ook wie wil investeren in lokale kmo’s, kan bij dergelijke projecten zeker interessante opportuniteiten vinden.”


evertvanmeeuwen

Evert Van Meeuwen is de Senior Investment Officer, verantwoordelijk voor het Asset Management binnen Delta Lloyd Life. Hij werkt sinds 2006 als investerings- en financieel analist in o.a. Investment Banking bij BNP Paribas, M&A bij de Europese Commissie en als Obligatie Portfolio Manager in verzekeringen.