Maakt een gratis fitnessabonnement werknemers gezonder?


Bedrijven nemen regelmatig gezonde initiatieven. Zo investeren ze onder andere in een gratis fitnessabonnement voor hun werknemers. Worden werknemers daar gezonder van?

Een gratis fitnessabonnement voor de werknemers. Dat is als die werknemer minstens 2 keer per week gaat en telkens 1 uur sport, dan betaalt de werkgever het abonnement volledig.

28% van de werknemers doet zeker mee, 44% waarschijnlijk. Een abonnement kan een stap zijn voor werknemers om meer te bewegen. Om een duurzaam gezondheidsbeleid te voeren is echter meer nodig. Wat is er naast een gratis abonnement nog vereist om op lange termijn werknemers meer te laten bewegen?

Voordelen werknemer
Wie meer beweegt voelt zich ook mentaal beter en heeft meer veerkracht. Goed voor de werkvreugde én prestaties. Werknemers die graag komen werken en het dan ook nog eens goed doen, daar kan u als werkgever moeilijk tegen zijn. Wie regelmatig beweegt ervaart minder stress en voelt zich meer ontspannen. Dat kan alleen maar bijdragen tot een goede werksfeer. Maak werknemers dan ook duidelijk welke voordelen zo’n sportabonnement (en bewegen in het algemeen) kan opleveren.

Gezonde uitstraling
Bedrijven die investeren in de gezondheid van hun werknemers. Het is geen toekomstmuziek meer. Het is nodig als we met zijn allen langer blijven werken. Fitte en tevreden werknemers zijn minder vaak afwezig en geven uw bedrijf een gezonde uitstraling. Goed voor alle partijen. Dat sportabonnement is een onderdeel van een groter gezond geheel.

Bewegen in het dagelijks leven
Eens lekker gaan sporten op kosten van het werk? Prima. Maar naast gratis sportabonnementen kan u als bedrijf werknemers ook aanmoedigen om beweging te integreren in het dagelijks leven. Stimuleer werknemers om met de fiets naar het werk te komen, organiseer ’s middags lunchwandelingen of introduceer bewegingstussendoortjes op de werkvloer.

Stimulerende werkomgeving
Je hoeft de Olympische Spelen niet te halen om gezond te bewegen. Kleine ingrepen in de infrastructuur kunnen bewegen al heel wat makkelijker maken. Zorg er als bedrijf voor dat de werkomgeving aanzet tot beweging. Een aangename traphal met aanmoedigende affiches, een goede kleedkamer met douches of degelijke fietsrekken.

Bewegen op kantoor
Ook het kantoor kan u zodanig inrichten dat het bijna onmogelijk wordt om niet te bewegen. Zet printer of vuilbak niet te dicht bij de bureaus. Zo moeten werknemers wel opstaan. Voorzie zit- en statafels die het lange stilzitten onderbreken. Moedig werknemers aan collega’s ook echt te ontmoeten in plaats van elkaar enkel te contacteren via mail. De trap nemen om te gaan vergaderen met de collega van ‘het derde’? Maak er bij uw werknemers een gewoonte van. Niet slecht voor het sociaal contact bovendien!

[infogram id="9f52abb2-fa80-4044-ad9a-1d6123cae834" prefix="wXh"]