Hoeveel belang hecht u aan de work-life balance van uw werknemers?

Bijna 6 op 10 werknemers vindt dat een goede balans tussen werk en persoonlijk leven een positief effect heeft op de gezondheid. 1 op 5 geeft wel aan dat zijn werk een negatieve impact heeft op de leefstijl.

Een goed evenwicht tussen werk en privé. Iets waar we met zijn allen naar streven, maar niet altijd in slagen. Niet onbelangrijk, want naast werkstress, motivatie en leermogelijkheden is het de work-life balance die bepaalt hoe werkbaar ons werk is. 

Voordelen voor werkgever én werknemer
Aandacht hebben voor de work-life balance van werknemers komt ook werkgevers ten goede. Als een werkgever op dat vlak voldoende inspanningen levert, zijn medewerkers trouwer aan de werkgever. Ook tevredenheid, motivatie en productiviteit stijgen als er een goede work-life balance is. Investeren in work-life balance rendeert overigens ook rechtstreeks omdat er een lager verloop is.

Meent u wat u zegt?
Is er in uw bedrijf steun voor de werknemers als het gaat over work-life balance? Voelen medewerkers zich gesteund door de organisatie, zowel informeel als op niveau van organisatiecultuur? Schat u werknemers die gebruikmaken van programma's voor work-life balance even hoog in als werknemers die hiervoor bedanken? Kunnen werknemers voluit gaan voor deze work-life balance? Of houden ze zich toch maar in, uit schrik dat het hun carrière zal schaden?

Flexibele uren
Kunnen bepalen om hoe laat je begint te werken, hoeveel uren je per dag presteert, wanneer je dat doet. Ook dat is voor werknemers belangrijk om een goed evenwicht tussen werk en privé te bewaren. Deze vorm van flexibiliteit geeft de medewerkers de kans om activiteiten op elkaar af te stemmen.

Werkplek
Naast flexibiliteit inzake tijd is er uiteraard ook flexibiliteit qua ruimte. Waar werk je dat dossier af? Kunnen werknemers thuiswerken, zodat ze minder tijd verliezen in het verkeer en op die manier meer quality time thuis hebben?

Voor het comfort
Aandacht voor work-life balance verschilt sterk van bedrijf tot bedrijf. Sommige bedrijven bieden kinderopvang of strijkdienst aan. Andere organisaties zetten dan weer eerder in op trainingen rond timemanagement, gezond eten of bewegingsmogelijkheden. Dat allemaal samen maakt een evenwicht tussen werk en privé mogelijk.

 

Lees ook de andere resultaten uit het Delta Lloyd Life gezonderzoek.