Gezond eten voor zelfstandigen en thuiswerkers

Bedrijven investeren in gezonde maaltijden op het werk. Maar wat als u zelfstandige bent of thuiswerkt?

Gezonde tussendoortjes

De tijd vliegt als u werkt. Voorkom dat u plots razende honger krijgt en naar een snelle hap grijpt. Kies ook als zelfstandige of thuiswerker voor een gezond tussendoortje. Een handje nootjes, yoghurt of stuk fruit als vieruurtje? Uw productiviteit en focus blijven zo op peil.

Water binnen handbereik

Werknemers die op verplaatsing werken nemen misschien sneller een fles water mee naar het werk? Maak op uw eigen plek of onderweg geen uitzonderling. Drink regelmatig water overdag, dat is goed voor de vochtbalans. Het houdt u scherp en verhoogt de concentratie.

Beperk cafeïne 

Bergen werk voor de boeg of slecht geslapen? Dan kan enkel die thermos koffie hulp bieden. Hou het voor uw eigen gezondheid bij enkele kopjes per dag. Zeker als u gevoelig bent voor cafeïne. Wissel af met thee of water.

leefstijl.nl.art5Eet niet aan uw bureau

Uw bureau dient om aan te werken. Eten doet u dus best op een andere plek. Als u eet aan uw computer is de kans bijvoorbeeld groter dat u zonder dat u het weet meer naar binnen speelt. Onderzoek toonde overigens aan dat een toetsenbord meer bacteriën bevat dan een toiletbril. Eten is ook een pauze. Niemand kan non-stop doorgaan met werken. Na een pauze hebt u weer nieuwe energie.

Kies een evenwichtige maaltijd

Besteed ook als zelfstandige of thuiswerker aandacht aan uw maaltijd. Ga op zijn minst zitten om te eten en houd het gezond. Als eigen baas is het verleidelijk om door te werken en naar een ongezonde maaltijd te grijpen.

Ga wandelen tijdens de pauze

Maak na het eten een kleine lunchwandeling. Goed voor de vertering, en u krijgt er ook een fris hoofd van. U doet tijdens dat tripje bijna vanzelf ook inspiratie op. Het proberen waard!

Onderzoek

De resultaten besproken in dit artikel komen uit het Nationaal Gezonderzoek 2015 van Delta Lloyd Life. Klik hier voor meer informatie.