Donderdag Veggiedag in het bedrijfsrestaurant?

Donderdag Veggiedag. Die dag uitsluitend vegetarische gerechten op het menu in het bedrijfsrestaurant. Hoe introduceert u dit concept zonder werknemers af te schrikken?

Heel wat bedrijven bieden al vegetarische gerechten aan. Maar wat als op donderdag enkel vegetarisch eten in het bedrijfsrestaurant te krijgen is? 37% van de werknemers zegt dit zeker oké te vinden. 24% staat open voor zo’n vegetarische dag, maar weet niet of ze het volhoudt. Slechts 6% zegt elders te gaan eten als het bedrijf Donderdag Veggiedag invoert.

Toegankelijk vegetarisch
Organiseert u voor het eerst een Donderdag Veggiedag in het bedrijf? Bouw rustig op. Serveer de eerste keer geen seitan met zeewier. Laat de bezoekers van het restaurant op een zachte manier kennismaken met de vegetarische keuken. Maak het niet te moeilijk. Een vegetarische pasta, veggie burger of slaatje kunnen de meesten wel smaken. Loopt het goed, dan kan u met het keukenteam afspreken om minder klassieke veggie schotels te bereiden.

Gezondheid is hot
De dag van vandaag is gezondheid hot. Denk aan de ‘pure’ kookboeken, start-to-runs en andere gezondheidsadviezen die veelvuldig aanwezig zijn. Evenwichtige voeding is een belangrijk onderdeel van deze gezondheidshype. Mensen willen graag letten op hun gezondheid. Help ze daarom een handje door volwaardige voeding aan te bieden. Een vegetarische lunch kan hier zeker zijn plekje vinden.

Geen link met geitenwollensok
Vegetarisch eten is allang niet meer weggelegd voor diehards en geitenwollensokken. Smoothies, ontbijtbarretjes waar granola koning is, lunchplekken met zelfgemaakte ‘gezonde’ limonades. In elke stad zijn ze te vinden. Waarom zou u als bedrijf niet mee op deze gezonde golf surfen? U toont dat u begaan bent met de werknemers en volledig mee bent!

Dagen zonder Vlees
Neem met uw bedrijf deel aan gezonde evenementen. Maak van die vegetarische donderdag een hype en organiseer regelmatig ludieke acties. Schrijf u met het bedrijf in voor Dagen zonder Vlees. Het is goed voor de gezondheid en voor het groepsgevoel.

Overtuig met concrete voorbeelden
Een leuke sfeer of gezonde vibe creëren in het bedrijf is mooi. Maar werknemers willen ook weten waarom af en toe vegetarisch eten goed is. Geef wat cijfers mee, hang in de kantine toffe veggie weetjes op. Wat doet het voor onze gezondheid? Bijvoorbeeld: door gedurende 1 jaar mee te doen aan Donderdag Veggiedag verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1.250 kilometer zou fietsen in plaats van de auto te nemen. Werknemers krijgen hier een goed gevoel van en willen deel uitmaken van een bedrijf dat zich hier voor inzet.

Motiveren in de keuken
Motiveer ook het keukenteam. Vegucation wil chefs uit de horeca en grootkeukens laten kennismaken met de plantaardige keuken. Die kennis kunnen zij vertalen in meer plantaardige gerechten op hun menukaart. Wie weet vragen werknemers nadien wel naar dat onvergetelijke veggie recept!

[infogram id="a30c2d62-4c98-4720-908b-14a7e7b9dff1" prefix="rof"]