Deze apps redden studenten van het faillissement!

Een pintje of een pita? Op het einde van de maand kan het voor studenten qua budget wel eens krap worden. Met deze apps houden ze hun financiën in evenwicht.

Nooit meer blut
Welke student zit er nu niet in geldnood? Gelukkig zijn er verrassend veel apps die de student van het faillissement willen redden. Met de applicatie Pennies kan je makkelijk je uitgaven bijhouden. Studenten geven hun budget per dag, week of maand in en hebben zo een mooi overzicht. Het overzicht is bovendien altijd binnen handbereik. Op die manier verkleint de kans op onverwachte financiële katers. Downloaden doe je voor een paar euro via de App Store.

Waar is Wally?
Helemaal gratis is Wally (iOS en Android). Een prima app om dagelijkse uitgaven te beheren. Geen overbodige afleidingen hier, het dient voor wat het moet dienen. Handig is dat studenten kunnen aanduiden waar ze geld aan uitgeven. Zo weten ze welke uitgaven al te gortig zijn. Moeten ze besparen op een bak bier of zijn het die sneakers die telkens weer te snel verslijten? Gelijkaardige zeer toegankelijke apps zijn Study Money en Spendee.

Abonnementen
Studenten verliezen wel eens een betaling voor een abonnement uit het oog. Dan is het handig als je verwittigd wordt wanneer het betaaltijd is. Dat kan met de app Toshl Finance. Ook wisselkoersen voor een tripje naar het buitenland zijn er snel op te vinden.

Rekening splitsen
Als je met vrienden op stap of op vakantie gaat is het moeilijk om bij te houden wie wat betaalt. Dankzij Tab App (iOS) kunnen jongeren (of volwassenen!) nauwkeurig gezamenlijke uitgaven registreren.

Geld lenen
Studenten geven niet alleen zelf geld uit. Soms lenen ze wel eens iets van vrienden of schieten ze omgekeerd iets voor. IOU (iOS, Android, Windows Phone) is een app die netjes bijhoudt aan wie je geld voorschiet en wanneer ze het teruggeven. Tot de laatste pita!

Geldnood
Er zijn ook andere oplossingen voor geldnood. Een studentenjob! Op Stujobs (iOS, Android, Windows Phone) vinden studenten een mooi overzicht van vacatures. Eén klik en hup, die sollicitatiebrief is al bij de juiste persoon beland!