De troeven van een schuldsaldoverzekering op twee hoofden met constante premies over de volledige looptijd

Als u samen met uw partner een woning koopt, kunt u elk van beiden apart een schuldsaldoverzekering afsluiten. Maar u kunt samen ook één verzekering onderschrijven op twee hoofden. Waarom dat interessant is, vertellen we u hier.

Een schuldsaldoverzekering op twee hoofden is een erg soepel product: zo hoeft het niet noodzakelijk te gaan om man en vrouw, maar kunnen ook samenwonenden of zelfs twee mensen die geen partners zijn samen één schuldsaldoverzekering afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan twee broers die samen een woning kopen. Interessant is dat het contract heel duidelijk en transparant is: als één van beide overlijdt, dan wordt het verzekerde kapitaal uitgekeerd. Een ander belangrijk voordeel is dat de premie van een schuldsaldoverzekering op twee hoofden lager ligt dan de optelsom van de twee premies van aparte schuldsaldoverzekeringen. Bovendien kunt u de premiebetaling spreiden over de volledige looptijd van uw krediet, waardoor uw jaarlijkse premie verder naar beneden gaat.

Opgelet, de premies voor een schuldsaldoverzekering kunnen een fiscaal voordeel opleveren. Dat is niet het geval bij een schuldsaldoverzekering op twee hoofden. Maar een nadeel hoeft dit niet te zijn: dit maakt immers ook dat het eventueel uitgekeerde kapitaal niet belast wordt.

 


Meer weten over de schuldsaldoverzekering op twee hoofden.