De leukste apps om gezond en fit te blijven

Eén op de tien werknemers krijgt via zijn werkgever gezondheidsapps en wearables ter beschikking. In welke mate kunnen deze slimme toestellen op termijn een impact hebben op de fysieke paraatheid van de medewerkers?

Een stem die zegt dat het tijd is om recht te staan? Wearables zoals smartwatches die je vertellen hoe het zit met je voeding? Ook op de werkvloer zijn gezondheidsapps in opmars. Een leuke selectie uit de wondere wereld van de mobile health!

Fitbit Zip

De Fitbit Zip is een goedkoop maar populair toestel dat je stappen telt. De Fitbit Zip ziet eruit als een flashy horloge en geeft je een kijk op je bewegingsactiviteiten. Erg motiverend om dagelijks voldoende te bewegen.

WaterbalanceBEWEGEN2-2016-03-16-NL
Drink jij voldoende water? De aanbeveling is 1,5 liter water per dag, niet altijd even makkelijk om die te halen. Waterbalance  is een app die je vochtbalans controleert. Statistieken, weetjes en aanmoedigingen zetten je aan om meer water te drinken. De ideale app om van water drinken een dagelijkse gezonde gewoonte te maken.

Apple Watch
De Apple Watch  is het eerste toestel dat gemaakt werd om mensen in beweging te houden, ook op de werkvloer. Zit je te lang stil? Dan krijg je een melding. Op het einde van de dag krijg je een overzicht van je zit- en beweeggedrag. Iets waar je anders wellicht veel minder bij 'stilstaat'.

ValidicEr zullen de komende jaren steeds meer wearables en apps op de markt komen. Het is voor bedrijven minder interessant te focussen op slechts 1 specifieke wearable of app. Bedrijven zoals Validic  en Human API spelen hierop in en bieden cloud based platformen aan die de data van eender welke applicatie of wearable ontsluit, verzamelt en verwerkt in bedrijfseigen toepassingen. Op termijn makkelijker voor werkgever én werknemer.