De beste offline apps voor op reis

Eindelijk, vakantie! Even weg van kantoor, verplichtingen en onbeantwoorde e-mails. Helemaal tot rust kom je pas als je op reis ook offline bent. Zonder smartphone op reis is een brug te ver? Dan een tussenoplossing: de beste offline reisapps!

Vakantiebestemming

Gedetailleerde info over je vakantiebestemming in een handomdraai? Met tips van de lokale bevolking? Download de online gids van Lonely Planet en gebruik de info daarna offline. Ook de kaartjes zijn offline te gebruiken.

De weg vinden

Op reis gaan is één, maar er geraken is soms een ander paar mouwen. Met maps.me kun je makkelijk kaarten offline gebruiken. Installeer de app en download de kaarten die je nodig hebt. Via de app kan je ook restaurants, supermarkten en nog veel meer nuttige plekjes vinden. Zelfs toiletten.

Ook in Google Maps kan je op voorhand je route uitstippelen en je offline kaarten nadien oppikken. Hou er wel rekening mee dat het downloaden van kaarten via je mobiele netwerk veel data verbruikt. Als je een gedownloade kaart niet meer nodig hebt of opslagruimte wil vrijmaken, kun je een kaart weer verwijderen.

Hoeveel is dat in euro?

Zonder geld komen te zitten omdat je de valuta van je vakantieland niet goed inschatte? Zonde. Download snel de app voor je vakantiebudget helemaal op is. Ook offline mogelijk. Met hippe grafiekjes en handige tabellen.

Dos cervezas por favor

Je zit in een restaurant maar begrijpt niets van de menukaart? Dan kan een vertaalapp van pas komen. De app van Euroglot werkt ook offline. Je switcht zo moeiteloos tussen ontelbaar vele talen.

Briljante ideeën

Zit je toch nog met wat creatieve vibes op het vliegtuig? Orden je gedachten dan, zodat je er later mee aan de slag kan. Met Evernote kan je snel en overzichtelijk notities maken en terugvinden, ook zonder internet.