Brengen digitale samenwerkingsplatformen ons weer in balans?

Digitale platformen waar collega's kunnen chatten, updates geven over een project of documenten kunnen delen, zijn hot. Bewijst deze digitale manier van samenwerken ons een dienst? 

Een digitaal samenwerkingsplatform voor professionals? Zo vooruitstrevend klinkt dat niet. Dat deze 'digitale werkvloer' toch geweldig in is, toont de populariteit van onder meer slack.com. Een werkgever die in zee gaat met Slack, maakt een chatkamer aan en nodigt zijn werknemers uit.

Geen ontplofte mailbox
Voordeel van zo'n platform is dat je mailbox niet ontploft en dat je toegang hebt tot heel wat informatie. Klanten van Slack zouden bijna de helft minder e-mails krijgen. Terwijl de interne communicatie toch net een boost krijgt! Onderzoek wees uit dat 90% van alle e-mails door machines wordt verstuurd, denk aan e-mailmarketing of statusupdates. Met een platform als Slack zie je alleen berichten van je eigen collega’s. Het bevordert bovendien de onderlinge samenwerking.

Makkelijk oude berichten vinden
In elke chat en in elke groep verschijnen de berichten overzichtelijk onder elkaar. Via de tijdlijn volg je waarover gesproken wordt. Conversaties zijn zo makkelijker te volgen dan per mail.

Kennis delen en bewaren
Alle informatie die je ooit deelde, blijft toegankelijk. Hoe? Door terug te scrollen, door onderdelen een ster toe te wijzen, of door de zoekfunctie rechts bovenin het scherm te gebruiken. Dat kan van pas komen als er weer een nieuw project wordt opgestart. Bruikbare info uit vorige projecten kan dan zeker dienst doen.

Betere workflow
Een degelijke chatfunctie en een goed georganiseerd archief. De voordelen van dergelijke platformen komt ook je workflow ten goede. Efficiënter werken, behoorlijk timemanagement en handige reminders zetten je zo weer op scherp!

 


Lees ook de andere resultaten uit het Delta Lloyd Life gezonderzoek.