Biedt uw bedrijf bewegingsactiviteiten buiten het werk aan?

Na het werk heb ik geen tijd meer voor sport. Een vaak gehoord excuus om niet te bewegen. Waarom niet ertegenaan gaan met collega's na de werkuren?

Sporten? Dat is iets wat werknemers zelf maar moeten regelen. Een houding die tot nadenken stemt? Biedt u uw personeel de kans om na de werkuren aan sport te doen? Al dan niet met collega's. Fysieke inspanningen stimuleren de creativiteit en productiviteit en zorgen alvast voor gezondere medewerkers.

Eigen sportruimte
Niet elk bedrijf heeft de ruimte of middelen voor een eigen fitness- of sportruimte. Maar werkgevers die hun personeel voor en na het werk kunnen laten bewegen in de eigen sportruimte hebben een streepje voor. Werknemers moeten zich na het werk niet ver verplaatsen naar fitness of sportclub. Ook samen met collega's sporten schept een band.

Competitie tijdens de middag
Waarom 's middags of na het werk geen competitie organiseren? Een potje voetbal met het bedrijf? Wie eindigt op het eind van het seizoen als eerste? Welk team is het best op mekaar ingespeeld?

Joggen in groepsverband
Samen lopen is goed voor de teamspirit. Het geeft je niet enkel de kans om eens bij te praten met een collega, het helpt je ook om samen naar een doel te werken. Of dat nu om Start to Run of 'topatleten' gaat. En haakt er iemand af? Dan is er de groep die toch weer aanmoedigt om door te gaan. Als werkgever is het een uitstekend idee om regelmatig deel te nemen aan zulke sportactiviteiten.

10.000 stappen
Meer bewegen staat niet gelijk met fanatiek sporten. Een manier om dag in dag uit meer te bewegen is eenvoudig: meer stappen zetten! Op www.10000stappen.be kan je online registeren hoeveel stappen je dagelijks zet. Een eenvoudige manier om alleen of met collega's dagelijks voldoende te bewegen.

Fietsen naar het werk
Wie dagelijks fietst leeft 2,5 jaar langer. Fitte werknemers presteren ook beter. Moedig als werkgever uw personeel aan om de fiets te nemen om naar het werk te gaan. De Fietsersbond organiseert regelmatig initiatieven voor bedrijven om woon-werkverkeer op een gezonde manier te promoten bij uw personeel.

bewegingsactiviteiten, samen joggen, bedrijfsvoetbal, collega's, fietsen naar het werk