Bewegingsadvies op de werkvloer?

Werknemers weten best wel dat meer bewegen opportuun is. Maar biedt u als bedrijf ook het nodige advies?

Meer bewegen, gezond eten, letten op onze zithouding. Willen we het op dat vlak niet allemaal beter doen? Er ook echt de tijd voor nemen, dat is weer wat anders. Een bedrijf kan daarom helpen om de stap van theorie naar praktijk makkelijker te maken.

Waarom is bewegen belangrijk?
Beginnen kan heel eenvoudig met bewegingseducatie. Waarom is bewegen zo belangrijk? En hoe pak je dat aan? Werknemers sensibiliseren kan bijvoorbeeld aan de hand van artikels in het personeelsblad, affiches in de gang, workshops, beweegtips in je mailbox. Een stap verder is individueel bewegingsadvies en -begeleiding.

Omzetten in de praktijk
Om dit in de praktijk ook echt mogelijk te maken maakt u als bedrijf best werk van een bewegingsaanbod. Het maakt de bewegingsvriendelijke keuze een pak makkelijker en vergroot de kans dat werknemers daadwerkelijk meer bewegen. Van bewegen tijdens de middag tot wandelend vergaderen. Een andere vereiste om theorie in de praktijk om te zetten is een aangepaste infrastructuur. Ook hier kan dit bescheiden of wat grootser. Van fietsvergoeding tot fitnessruimte.